Πρεμιέρα αύριο στον Alpha για το CHECKPOINT...

1

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου,  Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στη 01:15.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται στον Alpha και σηματοδοτείται με τον κωδικό «Checkpoint Alpha». Η Γιάννα Παπαδάκου και οι έμπειροι συνεργάτες της βάζουν στο μικροσκόπιο τα σκάνδαλα, την τρομοκρατία, την πολιτική, την οικονομία, αλλά και όλα όσα έχουν αντίκτυπο στον Έλληνα πολίτη.

Το νέο σύστημα παροχής ασύλου στους μετανάστες, δηλαδή η αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου 3, το οποίο θα εγκριθεί στις 19 Οκτωβρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτει στην εκπομπή, «Checkpoint Alpha», αύριο, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η Σουηδέζα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων ,Σεσίλια Γουίκστρομ. Η κ. Γουίκστρομ, εμπνευστής της Έκθεσης και πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Ελευθεριών, δηλώνει ότι με την πρότασή της που έγινε ευρέως δεκτή από την Ευρωβουλή κατανέμονται ισότιμα τα βάρη στα κράτη μέλη και προβλέπονται ποινές για όσες χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προτείνει η έκθεση Γουίκστρομ είναι η κατάργηση της εξέτασης του παραδεκτού της αίτησης ασύλου (επί τη βάσει του αν ο αιτών προέρχεται από ασφαλή χώρα) πριν από την επί της ουσίας εξέτασή της. Αυτό μειώνει το υπερβολικό βάρος που δέχονται χώρες πρώτης εισόδου, όπως η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περίοδο πολύ αυξημένων ροών. Η πρόταση που αναμένεται να γίνει δεκτή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ικανοποιεί περισσότερο τις ελληνικές θέσεις από εκείνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Στην εκπομπή και τη Γιάννα Παπαδάκου, μιλούν για την άνοδο του λαϊκιστικού ξενοφοβικού κόμματος AfD στη Γερμανία και την κρίση στην Καταλονία οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και της Ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Τζιάννι Πιττέλλα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλευτής από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Μίλτος Κύρκος, και ο πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα, ο άλλος δρόμος" ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !