MEGA: Οι μέτοχοι θέλουν να ανοίξει το κανάλι...

0

Πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για την τύχη του Mega -κατά τεκμήριο, αρνητικά. Οι προβλέψεις που διατυπώνουν διάφοροι, είτε καλοθελητές είτε κακά πληροφορημένοι, είναι δυσοίωνες. Το κλίμα αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμια επίσημη
πληροφόρηση. Παρότι στις 17 Αυγούστου έγινε Γενική Συνέλευση των μετόχων και ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αυτό που πέρασε ως «είδηση» είναι ότι δεν ανέλαβαν θέσεις οι τρεις κύριοι μέτοχοί του, αλλά «κάποιοι δικηγόροι». Το δε κυρίαρχο σχόλιο ήταν ότι «μάλλον η σύνθεση του νέου Δ.Σ παραπέμπει σε διαδικασίες πτώχευσης της επιχείρησης».

Οι περίπου 450 εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατάνε ανοικτό το κανάλι αν και απλήρωτοι επί 12 μήνες, είναι όμηροι αυτής της τρομολαγνικής φημολογίας. Και ζήτησαν ραντεβού από τους ιδιοκτήτες, με την ελπίδα ότι θα μάθουν κάτι συγκεκριμένο. Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης -η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη. Αναμένεται και η ημερομηνία των επαφών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη.

Τι συμβαίνει, όμως, στ΄αλήθεια; Έχουν, πράγματι, αποφασίσει οι οι τρεις μεγαλομέτοχοι να κλείσουν τον εμβληματικότερο τηλεοπτικό σταθμό; Οι δικές μας πληροφορίες παραπέμπουν ακριβώς στο αντίθετο, Όπως μαθαίνουμε, και οι τρεις θέλουν να μείνει το Μega ανοικτό και να επαναλειτουργήσει πλήρως. Το κρίσιμο σημείο είναι να υπάρξει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες.

Φαίνεται, λοιπόν, πως εκπρόσωποί τους έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη και αναζητούν λύση. Όλες οι πλευρές γνωρίζουν ότι τα πράγματα πρέπει να τρέξουν γρήγορα, ώστε να καταφέρει το κανάλι να συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας -διαγωνισμό, τον οποίο θα προκηρύξει το ΕΣΡ μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο λογιστήριο της οδού Μεσογείων επικρατεί «πυρετός» -οι απλήρωτοι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, για να ξεκαθαριστούν πλήρως οι οφειλές έναντι των πιστωτών. Οι τρεις ιδιοκτήτες δείχνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (δηλαδή, να βάλουν «ζεστό» χρήμα) μεταξύ 20 και 25 εκ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 45 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τα διαφημιστικά έσοδα στους δεσμευμένους λογαριασμούς. Σύνολον, περίπου 70 εκ. ευρώ.

Το ζητούμενο είναι τι στάση θα τηρήσουν οι τράπεζες, από τη δική τους πλευρά, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Μην ξεχνάμε ότι το κανάλι πληρώνει επιτόκιο 9% για τα δάνειά του -επιτόκιο εξωπραγματικό, για την εποχή. Θα το μειώσουν και πόσο; Ποιες άλλες διευκολύνσεις θα δεχθούν να κάνουν, ώστε να στηριχτεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο; Στην περίπτωση του ΔΟΛ και του Πήγασου (που χρωστούσαν σχεδόν 350 εκ. ευρώ συνολικά) έχασαν περισσότερα από 300 εκ. ευρώ. 

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε -ιδιοκτήτρια εταιρεία του Μega- δεν έχει καμια σχέση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν τον ΔΟΛ ή τον Πήγασο. Εκείνες οι επιχειρήσεις ήταν χρεοκοπημένες και δεν εξυπηρετούσαν τα δάνειά τους, ενώ οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους δεν έδειξαν διατεθειμένοι να βάλουν ούτε δεκάρα από την τσέπη τους.

Πηγή:aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !