Συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο συνθέτη Μάνο Λοΐζο

Unknown
0

Σε έναν αξέχαστο δημιουργό, έναν συνειδητοποιημένο πολίτη που, με το τραγούδι του και τη ζωή του, έπαιρνε θέση στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής του, απέναντι στη δικτατορία, την καταπίεση, την αδικία, τον κοινωνικό ρατσισμό, στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο (1937 - 1982), είναι αφιερωμένη η συναυλία που πραγματοποιείται με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.


Οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Λοΐζου, θα μας θυμίσουν, με τον δικό τους τρόπο, μεγάλους σταθμούς της καλλιτεχνικής δημιουργίας του.


Μαζί τους, ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ερμηνεύσει τραγούδια από το πλούσιο έργο του, ενώ η νέα λαϊκή τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού θα ερμηνεύσει προς τιμήν του μεγάλου δημιουργού μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του.

Επί σκηνής, θα είναι έντεκα εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί, οι οποίοι θα καταθέσουν την τέχνη τους, αποδίδοντας τα ξεχωριστά ηχοχρώματα των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου με διαφορετικό τρόπο. Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης.

Ένας ανήσυχος δημιουργός γεμάτος έμπνευση

Ο Μάνος Λοΐζος ήταν ένας ανήσυχος δημιουργός γεμάτος έμπνευση. Άνθρωπος μαχητικός, πεισματάρης, ερωτικός, τρυφερός, ευαίσθητος, ονειροπόλος, με την ψυχή του δεμένη στο ταξίδι. Ο χρόνος, έχοντας τη δική του αμείλικτη ετυμηγορία, αποφάσισε, στην περίπτωσή του, να κόψει πολύ νωρίς το νήμα της ζωής του. Μας άφησε, όμως, κληρονομιά και παρακαταθήκη τα υπέροχα τραγούδια του: «Αχ χελιδόνι μου», «Σ’ ακολουθώ», «Έχω έναν καφενέ», «Ο Τρίτος Παγκόσμιος», «Ο Λιόντας», «Κι αν είμαι ροκ», «Ήλιε μου σε παρακαλώ».

Τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν, να εμπνέουν και να συντροφεύουν την καθημερινότητα, τις πιο γλυκές, αλλά και τις πιο δύσκολες στιγμές. Τριάντα πέντε χρόνια αφότου σίγησε οριστικά το πιάνο του, το πλούσιο έργο του, αλλά και το ήθος της χαρισματικής του προσωπικότητας παραμένει ολοζώντανο και δείχνει τον δρόμο για ένα «άλλο τραγούδι».

Συντελεστές

Επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός, επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας. Μουσικοί: πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο / keyboards: Ανδρέας Αποστόλου, ακουστική κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ντραμς: Στέφανος Δημητρίου, μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Κώστας Γεδίκης, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα: Απόστολος Βαλαρούτσος, βιολί: Μαίρη Μπρόζη, ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου, ηλεκτρικό μπάσο: Δημήτρης Μουτάφης, τρομπέτα: Περικλής Αλιώπης.

Πληροφορίες
Θέατρο Πέτρας: Ολυμπίας 85 - Πετρούπολη, τηλ.: 210 5012402. Ώρα προσέλευσης: 20.00, ώρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 12 ευρώ, ταμείο: 15 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Δημαρχείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 74 - 78, τηλ.: 213 2024401), Δημοτικός Κινηματογράφος «CINE Πετρούπολις» (Λεωφ. Πετρουπόλεως 168, τηλ.: 210 5012391), στα κιόσκι του viva.gr στην πλατεία Συντάγματος και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, σε όλα τα καταστήματα Media Markt, Seven Spots, My Market, Metro, Ευριπίδης, Citizen, Reload, Shell και BP και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !