Μουσείο το παλάτι του Μπάκιγχαμ;

Unknown
0

Παρά την ανακαίνιση, που αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από 400 εκατ. ευρώ, ο πρώτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας δεν θα εγκατασταθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όταν έρθει η στιγμή να διαδεχθεί την μητέρα του


Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν θα είναι βασιλική κατοικία, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος διαδεχθεί την βασίλισσα Ελισάβετ και γίνει ο νέος βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιόνας. Σύμφωνα με πηγές πολύ κοντά στο παλάτι, που μίλησαν διατηρώντας την ανωνυμία τους στην εφημερίδα Sunday Times, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η σύζυγός του, Καμίλα, προτιμούν να παραμείνουν στο Κλάρενς Χάουζ, την σημερινή δηλαδή κατοικία τους, αντί να μετακομίσουν στο Μπάκιγχαμ.

Αν και στο παλάτι των 775 δωματίων έχει ξεκινήσει ανακαίνιση, που αναμένεται να κοστίσει 370 εκατ. λίρες (420 εκατ. ευρώ) ο πρώτος στην διαδοχή του θρόνου θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ να μετατραπεί σε μουσείο, όπου το κοινό θα πληρώνει εισιτήριο για την είσοδό του σε αυτό.


Το παλάτι σήμερα ανοίγει για το κοινό από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται για διακοπές στη Σκωτία ενώ κάποια δωμάτια του εξακολουθούν και τότε να μην είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες. Το περασμένο έτος ανακοινώθηκε η μεγάλη ανακαίνιση του παλατιού καθώς από την δεκαετία του 1950 δεν έχουν γίνει εργασίες στην επίσημη κατοικία της βασίλισσας.

Το ιστορικό παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι η κατοικία των βασιλέων από το 1837, όταν η βασίλισσα Βικτόρια ανέβηκε στο θρόνο και μετακόμισε εκεί. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, δεν είναι οι μόνοι ένοικοι στο Μπάκιγχαμ. Ο πρίγκιπας Άντριου, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας καθώς και ο μικρότερος γιος της, πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του, διατηρούν διαμερίσματα στο μεγαλεπήβολο κτήριο.

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !