Πέππα το γουρουνάκι: Ποιο επεισόδιο απαγορεύτηκε

Unknown
0

Ακατάλληλο κρίθηκε από τις αυστραλιανές αρχές επεισόδιο της δημοφιλούς παιδικής σειράς, καθώς θεωρήθηκε ότι προτρέπει τα παιδιά να παίζουν με αράχνες


Οι αυστραλιανές αρχές, διέκοψαν την προβολή επεισοδίου της δημοφιλούς παιδικής σειράς "Πέππα το γουρουνάκι", καθώς κρίθηκε ακατάλληλο.

Η διακοπή της προβολής του επεισοδίου με τίτλο "Mr Skinny Leggs", πραγματοποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες γονέων, σύμφωνα με τις οποίες, ωθούσε τα παιδιά να πιάνουν και να παίζουν με αράχνες. Η Αυστραλία αποτελεί "σπίτι" για μερικά από τα πλέον δηλητηριώδη είδη αράχνης στον κόσμο.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο επεισόδιο "κόβεται" στην Αυστραλία. Το 2012 το δίκτυο ABC το "κατέβασε" από την online πλατφόρμα του με την αιτιολόγηση ότι "περνούσε στα παιδιά το λάθος μήνυμα, ότι οι αράχνες είναι φιλικές και δεν θα πρέπει να τις φοβούνται".


Η συμβουλή ότι οι "αράχνες είναι μικρές και δεν μπορούν να σε πειράξουν", που δίνεται από τον πατέρα της Πέππα στο επεισόδιο της βρετανικής παιδικής σειράς, κρίθηκε "ακατάλληλη για το κοινό της Αυστραλίας", όπου περισσότεροι από 2000 άνθρωποι δέχονται κάθε χρόνο δαγκώματα από αράχνες, ενώ από το 2000 μέχρι το 2013 περισσότερα από 12.500 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομεία με αυτή την αιτία.

Στις 25 Αυγούστου το παιδικό κανάλι Nick Jr, κατέστησε το επεισόδιο διαθέσιμο στην επί πληρωμή πλατφόρμα του και αρνήθηκε να το κατεβάσει, παρά τις διαμαρτυρίες γονέων, λέγοντας πως η απεικόνιση της αράχνης "δεν είναι ρεαλιστική και το κυρίαρχο μήνυμα του επεισοδίου είναι ο σεβασμός προς όλα τα πλάσματα".

Τελικά, μετά τις οχλήσεις γονέων και δημοσιογράφων το Nick Jr, δεσμεύτηκε να αφαιρέσει το συγκεκριμένο επεισόδιο, επέμεινε όμως πως "καλύπτει όλα τα κριτήρια".

news247

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !