Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του Ant1 ,Μαρία Σαράφογλου, σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλά για τα νούμερα, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ανκοργούμαν αλλά και τον χώρο των
media...

Πόσο εύκολο είναι για µία γυναίκα να επιβιώσει στον χώρο;  

Το δελτίο ειδήσεων είναι βαρύ, ανεξαρτήτως φύλου. Σίγουρα σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο η γυναίκα αντιµετωπίζει µεγαλύτερες και περισσότερες δυσκολίες στην ανέλιξή της. Απαιτείται µεγαλύτερη προσπάθεια και οι ανισότητες παραµένουν ακόµη και όταν καταφέρει να εδραιωθεί. Στη Βρετανία πρόσφατα έγινε µεγάλος ντόρος, όταν αποκαλύφθηκε η χαοτική διαφορά στους µισθούς των ανδρών παρουσιαστών του BBC σε σύγκριση µε εκείνους των γυναικών. Από τη φύση της, όµως, η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλούς και σύνθετους ρόλους, ειδικά εάν αποφασίσει να κάνει οικογένεια και να συνεχίσει παράλληλα να δουλεύει.  

Ποια είναι τα προσόντα µιας καλής ανκοργούµαν; 

Να ακούει προσεκτικά τον συνοµιλητή της. Είναι το πιο σηµαντικό απ’ όλα. Χρειάζεται φυσικά προετοιµασία και γνώση των θεµάτων, καλά αντανακλαστικά στον αέρα και «επαφή» µε το κοινό. Η εικόνα έχει σίγουρα δύναµη, αλλά δεν είναι το παν. Ο καλός παρουσιαστής επικοινωνεί την είδηση στον τηλεθεατή, δεν τη µεταφέρει απλώς, ούτε τη διδάσκει.  

Σας επηρεάζουν τα νούµερα τηλεθέασης;  

Οι δηµοσιογράφοι τα παρακολουθούµε καθηµερινά και συνήθως µας επηρεάζουν. Πιστεύω, όµως, ότι δεν κρίνουν πάντα δίκαια τη δουλειά µας και σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν οδηγό αξιολόγησης της πορείας µας. 

Αυτά είπε στη Real News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]