Προβληματισμός επικρατεί στο περιβάλλον της ιδιοκτησίας του τηλεοπτικού σταθμού «Έψιλον» μετά την απόφαση του ΕΣΡ να αποτιμήσει στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα της άδειας,αφού ως
γνωστόν και στον περσινό διαγωνισμό, που ακυρώθηκε από το ΣτΕ, το κανάλι δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει στη δημοπρασία για οικονομικούς λόγους. Βεβαίως ,με δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του σταθμού ,Φίλιππος Βρυώνης, με διάφορες αφορμές στο παρελθόν έχει αναγνωρίσει την ανάγκη αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών και την καταβολή υψηλού τιμήματος, προσδιορίζοντάς το μάλιστα περίπου στο ύψος που το κοστολόγησε και το ΕΣΡ. Ωστόσο ,την κρίσιμη στιγμή, δηλαδή πέρυσι ,έκανε πίσω!

Οι τωρινές εξελίξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα και αυτήν τη φορά παρά τις όποιες προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια με στόχο οι καναλάρχες να μπλοκάρουν τη διαδικασία,έχει καταπέσει η επιχειρηματολογία περί «μαύρου», «λουκέτων», απολύσεων και άλλων τέτοιων «ηρωικών» που δημιουργούσαν ένα θετικό ρεύμα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη! Η διαδικασία ,όμως, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αλλά και ο ρόλος του ΕΣΡ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, είναι πολύ συγκεκριμένη.Μοιραία, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης, είτε θα πρέπει να καταβάλει το τίμημα, είτε να πουλήσει τον σταθμό, είτε να συνεργαστεί με κάποιον άλλον επιχειρηματία για να μοιραστεί το τίμημα.

Πηγή: Enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]