Έκθεση αφιερωμένη στον Αμερικανό μαριονετίστα Jim Henson, ο οποίος έδωσε ζωή σε χαρακτήρες όπως ο Kermit, η Miss Piggy και ο Gonzo, πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, σε έναν καινούργιο εκθεσιακό χώρο του Museum of the Moving Image.


Η έκθεση «The Jim Henson Exhibition» συγκεντρώνει πάνω από 300 αντικείμενα σχετικά με την καριέρα του Henson. Ανάμεσα σ' αυτά, 47 κούκλες, σχέδια των χαρακτήρων, εικονογραφημένα σενάρια, σενάρια, φωτογραφίες, εμβληματικά κοστούμια και άλλα.


Σε περισσότερα από 27 μόνιτορ, προβάλλονται αποσπάσματα από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, σε οθόνη, να δοκιμάσουν τη δεξιοτεχνία τους είτε στην τέχνη του κουκλοθέατρου είτε στο να σχεδιάσουν έναν χαρακτήρα.


«Βεβαίως και υπάρχουν τα οικεία αγαπημένα πρόσωπα, όπως η Miss Piggy, ο Kermit και ο Gonzo και όλα τ' άλλα που περιμένει κάποιος να δει σε μια έκθεση για τον Jim Henson και τα Muppets. Υπάρχει, όμως, και μια εικόνα του Henson, η οποία αναδεικνύει έναν πειραματικό κινηματογραφιστή, που ήταν πάντα ανήσυχος δημιουργός και κοίταζε να κάνει το επόμενο βήμα», αναφέρει η επιμελήτρια των συλλογών του Μουσείου και των εκθέσεων, Barbara Miller.


Τα επεισόδια του «Muppet Show» εμφανίστηκαν σε διάφορα αμερικάνικα κανάλια την περίοδο μεταξύ 1976 και 1981. Κάθε επεισόδιο διαδραματιζόταν στο «θέατρο των Muppet», όπου υποθετικά έδιναν την παράστασή τους οι πολυτάλαντες μαριονέτες και ο θεατής του επεισοδίου παρακολουθούσε τα δρώμενα της σκηνής καθώς και των παρασκηνίων.


Επίσης, σε κάθε επεισόδιο εμφανιζόταν ένας άνθρωπος ως καλεσμένος, ο οποίος έπαιζε και τραγουδούσε μαζί με τις μαριονέτες σε σκετς. Το «Muppet Show» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές ενώ στα επεισόδιά του εμφανίστηκαν μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής ως καλεσμένοι.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]