«Η πρωινή ζώνη είναι ανταγωνιστική,γιατί υπάρχουν και τα lifestyle προγράμματα»


Τον χειμώνα δίνει δυναμικό «παρών» στον στίβο της πρωινής επικαιρότητας με την εκπομπή,
«10-12», ενώ τώρα το καλοκαίρι, επιστρέφοντας από την άδειά του, βουτά στα βαθιά με την
«Καλοκαιρινή ενημέρωση». Ο Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον Θάνο Σιαφάκα, παρουσιάζει την τρίωρη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, και οι δυο τους καθημερινά βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων.


Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Χρήστος Παγώνης, μιλάει στην «Espresso» για τις δυσκολίες μιας εκπομπής με full επικαιρότητα εν μέσω θέρους...
«Γύρισα από την άδειά μου και τις διακοπές μου στη Μήλο, και με ενημέρωσαν ότι ξεκινούσα στην πρωινή εκπομπή. Κι αυτό έγινε μια μέρα δύσκολη, με έντονο ενδιαφέρον λόγω των πυρκαγιών και πολλές συνδέσεις. Ήμουν από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Εννιά ώρες ζωντανό πρόγραμμα μετά την άδεια. Πολύ δύσκολο!», εξηγεί ο δημοσιογράφος, ο οποίος, ωστόσο, έχει το know-how από την εμπειρία του στην εκπομπή «10-12» που παρουσίαζε όλον τον χειμώνα.

«Η πρωινή ζώνη είναι πολύ ανταγωνιστική, γιατί εκτός του ότι έχεις να αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες ενημερωτικές εκπομπές, υπάρχουν και τα τηλεοπτικά προγράμματα με lifestyle θεματολογία, που έχουν και αυτά τη δική τους μερίδα κοινού να τα παρακολουθεί. Είναι ένα δύσκολο κοινό αυτό που πρέπει να κατακτήσεις, από τη νοικοκυρά και τον συνταξιούχο έως τον άνεργο νέο, που κοιτάει να δει τι θα κάνει στο άμεσο μέλλον», αναφέρει και εστιάζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια καλοκαιρινή ενημερωτική εκπομπή ως προς το υλικό της:«Υπάρχει ένα περιεχόμενο και μια ποικιλότητα ειδήσεων, που δεν πρέπει να είναι βαριά και με έντονο πολιτικό στίγμα. Παρουσιάζουμε όλα τα γεγονότα, αλλά γενικά υπάρχει μια τάση προς τα πιο κοινωνικά θέματα».

Όμως, ποιες είναι οι δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος στο πρωινό; 
«Η πρωινή ζώνη είναι ένα prime time», μας λέει και συνεχίζει: «Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που μιλούσαμε με τους ρεπόρτερ και, εκεί που έλεγαν ότι η φωτιά καταλάγιασε, άλλαζε η φορά του ανέμου και μαζί άλλαζε δραματικά το σκηνικό. Είχα ένταση, θλίψη, αγωνία, οργή, αλλά υπήρχε ανάγκη για ψυχραιμία, κάτι που χρειαζόταν να βλέπει το κοινό, αφού ο τρόμος είναι κακός σύμβουλος. Η αλήθεια είναι ότι οι εκπομπές με τις φωτιές είχαν μια δυσκολία και μια δραματικότητα, γιατί πρέπει να παρουσιάζεις κάθε στιγμή ακριβώς τι συμβαίνει, χωρίς να σπέρνεις τον πανικό στον κόσμο».

Ο δημοσιογράφος δεν σταματάει λεπτό να ζει στον παλμό της ενημέρωσης, καθώς στις 4 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα για τη σεζόν με την εκπομπή του «10-12», την οποία συμπαρουσιάζει με τον Νίκο Αγγελίδη.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: