ΑΡΓΟΣ: Αυξάνεται η υπεροχή του Πρακτορείου στον χώρο του Τύπου...

0

Στον µοναδικό αξιόπιστο παίκτη στον χώρο της διανοµής Τύπου εξελίσσεται το πρακτορείο, «Άργος», µε φόντο την κατάρρευση της «Ευρώπης».Τα πρώτα σηµάδια του τέλους εποχής για το
άλλοτε κραταιό πρακτορείο, που µέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μπόµπολα, είχαν φανεί στις 26 Ιουλίου, όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να «χτυπήσει» στη διαδικασία πλειστηριασµού των περιουσιακών στοιχείων της «Πήγασος» αποκλειστικά τους τίτλους των εφηµερίδων «Έθνος» και «Ηµερησία».

Αντίθετα, δεν επέδειξε ενδιαφέρον για τις µετοχές της «Ευρώπης», µε αποτέλεσµα το πρακτορείο να µείνει διοικητικά ακέφαλο και ουσιαστικά χωρίς χρηµατοδότηση και δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις λειτουργικές ανάγκες του. Οι επιταγές, οι προµηθευτές και οι εργαζόµενοι παραµένουν ακάλυπτοι για µεγάλο χρονικό διάστηµα, χωρίς να διαφαίνεται καθόλου φως στο τούνελ.

Με αυτά τα δεδοµένα, οι εκδότες, χωρίς να χάνουν χρόνο και µη θέλοντας να διακινδυνεύσουν την οµαλή διανοµή των εφηµερίδων τους, έσπευσαν τις τελευταίες ηµέρες να απευθυνθούν στη διοίκηση του «Άργους», προκειµένου να διασφαλίσουν ότι τα έντυπά τους θα βρίσκονται σε όλα τα περίπτερα ανά την περιφέρεια. Άλλωστε, το πρακτορείο έχει δώσει ιδιαίτερα ισχυρά δείγµατα γραφής σε αυτή τη δύσκολη για τον εγχώριο Τύπο συγκυρία, µε τη διανοµή των εντύπων του ∆ΟΛ, της «Καθηµερινής», της «Ελευθερίας του Τύπου», των «Παραπολιτικών», της «Documento», καθώς και αρκετών περιοδικών ποικίλης ύλης.

Τον τελευταίο καιρό, µάλιστα, δραστηριοποιείται και στη µεταφορά εµπορευµάτων εταιρειών, µέσω της νέας υπηρεσίας ACT, και όπως µαθαίνουµε έχει συνάψει συµφωνίες στρατηγικής σηµασίας µε µεγάλες επιχειρήσεις. Η αρχή έγινε µε το «Πρώτο Θέµα» των Αναστασιάδη-Καραµήτσου, το οποίο ήδη από την περασµένη Κυριακή διανέµεται πανελλαδικά από το «Άργος». Ακολούθησαν οι Αττικές Εκδόσεις, µε τα ουκ ολίγα έντυπα που βρίσκονται υπό την οµπρέλα τους («Madame Figaro», «Hello», εφηµερίδα «Κεφάλαιο», «Μirror», «Shape», «Celebrity», «Τηλεθεατής», «Τηλέραµα», «PC magazine», «4 Τροχοί»), ο «Ελεύθερος Τύπος» του Αλέξη Σκαναβή, η «Εφηµερίδα των Συντακτών», ο όµιλος Γέρου και όλες οι αθλητικές εφηµερίδες («Sportime», «Πρωταθλητής», «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ωρα», «Live sport»). Εσχάτως προστέθηκαν στην παραπάνω λίστα και οι εφηµερίδες, «∆ηµοκρατία» και «Espresso», του Γιάννη Φιλιππάκη.

Το πρακτορείο «Αργος» ιδρύθηκε το 1998 µε την υπογραφή του Χρήστου Λαµπράκη (∆ΟΛ Α.Ε.) και στη συνέχεια µε τη συµµετοχή και άλλων επιφανών εκδοτών-επιχειρηµατιών, όπως οι Χρήστος Τεγόπουλος (Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.), Γιώργος Κουρής (Κουρής media group ΕΠΕ), Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (Αττικές Εκδόσεις Α.Ε.), Κωνσταντίνα Σέµπου (Πνεύµα Α.Ε), Γιάννης Πουρνάρας (Πάπυρος Press), Γιώργος Ανεµοδουράς (Περιοδικός Τύπος Α.Ε.) και πολλοί άλλοι, κατάφερε να χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο διανοµής σε όλη την Ελλάδα.

Σήµερα ,οι άνθρωποι του «Αργους», µε ακλόνητη θέληση για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, µε την οργάνωση, τον στόλο και τα απαιτούµενα logistics που διαθέτουν, δεν δείχνουν να συναντούν πρόβληµα στη διανοµή παρά τις αυξηµένες απαιτήσεις που δηµιουργούν οι προαναφερθείσες νέες συνεργασίες. Με χαµηλούς τόνους περνούν το µήνυµα της υπεροχής στο παιχνίδι της διανοµής Τύπου, µε την εµπειρία τους στον χώρο και µε την εµπιστοσύνη µε την οποία τους περιβάλλουν διαχρονικά οι εκδότες να συνιστούν τα ισχυρότερα εχέγγυα για το µέλλον.

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !