Η Μόνικα μίλησε σε συνέντευξή της για τη νέο της τραγούδι «Στάλα».


«Για εμένα ας λένε ό,τι θέλουν. Αλλά τη "Στάλα" μου ας μην τη βρίζουν. Την αγαπώ πολύ»

Πώς διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν για εσένα;

«Για να το διαχειριστώ έπρεπε αρχικά να μάθω ότι μιλάνε για εμένα. Τις πρώτες ημέρες δεν το είχα αντιληφθεί. Moυ τηλεφώνησαν από την Panik και μου είπαν ότι είμαστε πολύ ψηλά στα views στο ΥοuΤube. Kατάλαβα ότι η "Στάλα" είχε τραβήξει την προσοχή. Και η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι άξιζε τελικά τον κόπο. Πρόκειται για ένα τραγούδι που το έγραψα πριν από πέντε χρόνια και σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Πάλεψα με τον εαυτό μου για να το κυκλοφορήσω και περισσότερο το έκανα έπειτα από παράκληση φίλων και συνεργατών».

Πώς το καταφέρνεις αυτό;

«Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια είμαι πιο σίγουρη από ποτέ για τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τα ταξίδια μου, με τις τελευταίες εμπειρίες μου, με τα λάθη που είχα κάνει στο παρελθόν - λάθη για τα οποία δεν μετανιώνω όμως -, αλλά κάτι έχει συμβεί μέσα στη ψυχή μου και έχω τρομερή αυτοπεποίθηση. Πιστεύω όπως πάντα στην αλήθεια της τέχνης μου, επομένως, ό,τι και να λέει ο καθένας, εγώ λέω και ξαναλέω ότι τη "Στάλα" την αγαπώ. Την ηχογράφησα ακριβώς όπως την ονειρευόμουν και όταν την ακούω θυμάμαι εκείνες τις στιγμές της ηχογράφησης, εκείνη την εβδομάδα που περάσαμε στο εξοχικό μου μαζί με τους συνεργάτες μου. Ήλπιζα ότι αυτοί οι συμβολισμοί και η αίσθηση θα περάσουν στον κόσμο. Μπορεί τελικά να χρειάζεται και χρόνος για να αναγνωριστεί».

Μίλησέ μου για αυτήν την ηχογράφηση λοιπόν.

«Είχα καλέσει τους συνεργάτες μου από την Αμερική να πάμε στο εξοχικό μου στην Αρκαδία, να συνδυάσουμε λίγο διακοπές λίγο δουλειά. Είναι ένα μέρος που μου έχει χαρίσει πολλή έμπνευση. Εκεί έγραψα το "Over the Ηill", το «Βloody Sth». H "Στάλα" ήταν το δεύτερο ελληνικό τραγούδι που ηχογραφήσαμε, γιατί η δομή της ήταν πολύ ξεκάθαρη μέσα μου. Είπα στα παιδιά να πάμε να το κάνουμε με το υποτυπώδες μικρόφωνο που ήταν στημένο εκεί, με εκείνα τα χαλασμένα ακουστικά, σε ένα σπίτι που δεν έχει καμία ηχομόνωση, που είναι δίπλα στη θάλασσα. Εκεί τραγούδησα τη "Στάλα" και ήμουν τόσο χαρούμενη, γιατί ήμασταν μια παρέα και έκανε διακοπές. Αυτήν τη στιγμή ήθελα να αποτυπώσω. Είχαν γίνει κάποια λάθη, αλλά δεν επιθυμούσα να διορθώσουμε τίποτα. Ηθελα να είναι αληθινό. Δεν ήθελα να είναι τέλειο».

Πολλοί λένε πάντως ότι με το συγκεκριμένο τραγούδι τρολάρεις...

«Τι σημαίνει αυτό;».

Ότι κοροϊδεύεις. Ότι το υπονομεύεις. Ότι ήθελες με έναν τρόπο να μας κάνεις πλάκα. «Όχι. Σίγουρα δεν θα κορόιδευα το ίδιο μου το τραγούδι, όπως δεν πρόκειται πότε να κοροϊδέψω κάποιον άλλον καλλιτέχνη. Είμαι απλώς χαρούμενη που το τραγουδάω. Δεν θέλω να το πάρω σοβαρά, δεν θέλω να ασχοληθώ με κριτικές, θέλω απλώς να χαμογελάσουμε. Ήμουν προετοιμασμένη ότι η "Στάλα" θα προκαλούσε λίγο τον κόσμο, γιατί είναι διαφορετική από οτιδήποτε έχω κάνει στο παρελθόν. Πολλοί λένε ότι δεν είναι Μόνικα. Αλλά είναι πολύ Μόνικα. Είναι μάλλον Λεμονιά Χριστοδούλου. Γιατί εγώ έτσι μεγάλωσα. Λατρεύω τα ρεμπέτικα, τις κιθαροβραδιές με τους φίλους»,δήλωσε στο Βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]