Η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στη χώρα μας και μίλησε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. “Μεγάλη τιμή να έχουμε μία από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο", είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης


Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία πλέον είναι και Παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ. Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια επέστρεψε στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής και στις πρώτες τις δηλώσεις δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την επίτευξη ακόμα ενός στόχου της.

Η Στεφανίδη μίλησε για την επίτευξη του τριπλ κράουν (χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό), για τους επόμενους στόχους της, για το αήττητο σερί της και για πολλά ακόμα.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όλα όσα δήλωσε:

Για το εάν περίμενε να πάρει πάλι το χρυσό: "Το περιμέναμε και εμείς. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας τον τίτλο της χρυσής Ολυμπιονίκη είχαμε λίγο παραπάνω πίεση, αλλά νομίζω ότι έχω δείξει και στο παρελθόν ότι τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση. Βγήκε και το ρεκόρ οπότε ήταν ένα μπόνους παραπάνω".

Για το ότι δεν φάνηκε να έχει πίεση τόνισε: "Υπήρχε πίεση. Πέρσι πηγαίνοντας στο Ρίο ο κόσμος θα χαιρόταν με οποιοδήποτε μετάλλιο. Τώρα στο Λονδίνο έχοντας πάρει το χρυσό στο Ρίο όλοι είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες".

Για το ότι χόρεψε με την Μόρις: "Με τη Σάντι είμαστε φίλες και το έχω πει πολλές φορές. Νομίζω ότι ήταν έξυπνος και ο DJ του σταδίου που έπαιξε το συρτάκι τη σωστή στιγμή. Ήταν για ένα δεκάλεπτο που όλοι ασχολούνταν με το επί κοντώ. Χειροκροτούσαν όρθιοι και ήταν μία όμορφη ατμόσφαιρα".

Για το ότι θέτει αμέσως τους επόμενους στόχους της: "Αυτό νομίζω δεν είναι καλό είναι κακό. Με το που έρχεται το ένα καλό αντί να το χαρώ σκέφτομαι το επόμενο κατευθείαν. Σίγουρα σκεφτόμαστε το επόμενο και είναι αυτό με κρατάει "πεινασμένη" για τους επόμενους αγώνες. Έχοντας κατακτήσει το χρυσό σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό θεωρώ θα ήταν δύσκολο να βρω και κίνητρο εάν δεν το έκανα αυτό".

Για το Diamond League: "Οι αγώνες μου συνεχίζονται. Στις 20 Αυγούστου θα πάω πίσω στην Αγγλία για να αγωνιστώ στο Μπέρμιγχαμ. Τρεις μέρες μετά θα αγωνιστώ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης το οποίο είναι ένα έξτρα γεγονός. Ολοκληρώνω τους αγώνες μου την πρώτη Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για τον τελικό του Diamond League που θα είναι σαν ένα δεύτερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα"

Για το Παγκόσμιο ρεκόρ: "Φάνηκε από τα άλματα μου στο 5,02μ. ότι δεν είναι μακριά. Είμαι αρκετά σταθερή. Νομίζω ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημα του φορμαρίσματος μου. Σίγουρα προετοιμαστήκαμε για το Παγκόσμιο, αλλά ξέραμε ότι ακολουθεί και ο τελικός του Diamond League. Το μόνο δύσκολο είναι να συνεχίσει να υπάρχει το κίνητρο για τη συνέχεια της χρονιάς μετά από ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αισθάνομαι αρκετά διαφορετικά μετά το Ρίο. Τότε είχα κουραστεί ψυχολογικά γιατί με είχε ταλαιπωρήσει και ο τραυματισμός μου. Τώρα είμαι έτοιμη για τους αγώνες που ακολουθούν".

Για το γεγονός ότι όλες οι αντίπαλοι της έχουν αναγνωρίσει την ανωτερότητα της: "Δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Νομίζω ότι το επί κοντώ είναι ένα αγώνισμα όπου ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Ανάλογα με τις συνθήκες, την προετοιμασία και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αθλητής έρχεται και το αποτέλεσμα".

Για το ότι δεν κοιτάει τα άλματα των αντιπάλων: "Για πολλούς λόγους δεν τα κοιτάω. Εγώ έχω στο μυαλό μου μία εικόνα για το πως πρέπει να είναι το άλμα το δικό μου και η κάθε αθλήτρια έχει μία διαφορετική τεχνική. Είναι σωστό από πολλές πλευρές να μην βλέπει η μία αθλήτρια την άλλη".


Για το ότι παραμένει αήττητη: "Η αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια όταν είχα κερδίσει ένα Diamond League και είχα πάρει το μετάλλιο στη Ζυρίχη έλεγα ότι είναι φοβερό για κάποιον αθλητή να είναι για 15 αγώνες αήττητος. Τώρα εγώ έχω έντεκα αν δεν κάνω λάθος. Οπότε είναι κάτι που δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να χάσω επειδή δεν έχω χάσει τους προηγούμενους δέκα"

Για το γεγονός ότι πήγε στο 5.02: "Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Πολλοί με ρώτησαν μετά τον αγώνα γιατί συνέχισα και πήδηξα στο 5.02 παρά το γεγονός ότι είχα ήδη κερδίσει. Περισσότερο από το επί κοντώ και την προπόνηση μου αρέσει να αγωνίζομαι σε πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αγωνίζεσαι μπροστά σε 60.000. Δυστυχώς έρχεται μία φορά το χρόνο"

Για το πόσο θα της πάρει για να συνειδητοποιήσει όσα έχει πετύχει: "Ειλικρινά δεν ξέρω. Όλα έχουν έρθει σταδιακά και φαίνεται σαν να είναι απλά το επόμενο βήμα. Βέβαια θα μπορούσε να μην έχει έρθει ποτέ αυτό το βήμα, οπότε είμαι χαρούμενη για αυτό".


Για το πως αισθάνεται που κάνει τους Έλληνες χαρούμενους: "Είμαι χαρούμενη. Αυτή τη φορά υπήρξε μία διαφορετική αντίδραση ακόμα και στα social media τα δικά μου. Ακόμα και σε σχέση με το Ρίο. Τότε ο κόσμος ίσως να μην με ήξερε τόσο. Για κάποιους μπορεί να ήταν έκπληξη και άλλοι μπορεί να περίμεναν ότι απλά θα πάρω ένα μετάλλιο και όχι το χρυσό. Αυτή τη φορά ο κόσμος το περίμενε και για αυτό υπήρχε πίεση. Εμένα μου αρέσει αυτό και είναι σημαντικό για εμένα"

Για το γεγονός ότι ξεπέρασε τα 4.91μ. παρότι είχε τελειώσει ουσιαστικά ο αγώνας: "Η μόνη άλλη φορά που πήδηξα μετά τη νίκη μου και πέρασα τον πήχη ήταν αν δεν κάνω λάθος στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ. Είχα νικήσει με το 4.70 και μετά πέρασα το 4.81 το οποίο βέβαια δεν ήταν Πανελλήνιο ρεκόρ. Ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα ψυχολογικά αυτό που έγινε στο Λονδίνο. Ήταν σημαντικό που κατάφερα να περάσω το επόμενο ύψος (σ.σ. 4.91μ.) και μετά στο 5.02μ. είχα καλά άλματα. Πιστεύω ότι θα έρθει ακόμα ένα μεγάλο άλμα αρκεί να μας βοηθήσουν και οι συνθήκες, γιατί φέτος δεν μας έχουν βοηθήσει"

Βασιλειάδης: Έχουμε μια από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου

Ανάμεσα σε όσους περίμεναν την Κατερίνα Στεφανίδη να φτάσει στη χώρα μας ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας πήρε και εκείνος το λόγο για να τη συγχαρεί για τη μεγάλη της επιτυχία.

Αρχικά, ο Υφυπουργός αθλητισμού είπε: "Αυτό το μετάλλιο αντικατοπτρίζει τους κόπους και τις προσπάθειες της Κατερίνας αυτό το μετάλλιο. Η Πολιτεία και εγώ ως εκπρόσωπος της είμαστε εδώ για να την τιμήσουμε που σε δύσκολες συνθήκες δίνει χαρά στους συμπολίτες μας. Ο ελληνικός αθλητισμός παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες παραμένει σε υψηλό επίπεδο και μπροστά μας θα έχουμε όπως και για την υπόλοιπη χώρα μόνο τα καλύτερα. Παρά τις δυσκολίες τα καλύτερα έρχονται. Κατερίνα σε ευχαριστούμε και νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή που έχουμε μία από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.


Στη συνέχεια αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν και τις παροχές που δίνονται προς τους αθλητές είπε: "Η Πολιτεία έκανε πάντα ότι μπορεί. Στις καλές εποχές δεν έγιναν οι καταλληλότερες κινήσεις, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Αυτή τη στιγμή σε δύσκολες συνθήκες κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε δίπλα στους αθλητές. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Προφανώς αυτά που μπορούμε να κάνουμε μπορούν να φτάσουν μέχρι σε ένα σημείο, αλλά κάθε χρονιά γίνονται καλύτερα. Για αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Με δουλειά, σκληρή δουλειά και χωρίς πολλές κουβέντες προχωράμε. Προσπαθούμε να παρέχουμε σε όλους τους αθλητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες".

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]