«Ίσως κάποιοι τσαντίστηκαν με την αδικία που βίωσε ο Ντάνος στο #SurvivorGR»


Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ή αλλιώς ο Ντάνος του Survivor, αναμφίλεκτα κέντρισε το ενδιαφέρον
του κοινού, που τον ανέδειξε σε μεγάλο νικητή του ριάλιτι. Η ψυχολόγος ,Φίλια Αραπάκη, μιλώντας στο περιοδικό, Down Town, και τη Νάνσυ Φαφούτη, σχολιάζει επιστημονικά ό,τι συνέβη γύρω από τον παίκτη...

«Παρατηρώντας έναν άνθρωπο στην τηλεόραση δεν μαθαίνουμε ποιος είναι, απλώς συλλέγουμε πληροφορίες για το τι του συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή. Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του Survivor, όπου σχεδόν καθημερινά διακυβεύονται η αξία σου και η ασφάλειά σου σε συνδυασμό με την έλλειψη φαγητού και ύπνου, είναι πιθανό να πυροδοτηθούν στον καθένα οι πιο σκοτεινές και καλά κρυμμένες πλευρές του.Το πόσο συμφιλιωμένος είναι κανείς με τον εαυτό του και τον στόχο του τη δεδομένη στιγμή μπορεί να βοηθήσει για την καλύτερη διαχείρισή τους.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατάφερε να παραμείνει πιστός στον εαυτό του αλλά και στον στόχο του, που είναι ο μυστικός συνδυασμός για να πετύχεις οτιδήποτε. Αν με ρωτούσες για το ψυχογράφημα του fan του Γιώργου Αγγελόπουλου, θα σου εξηγούσα αρχικά ότι μια μελωδία, μια ταινία, ένα βιβλίο, ακόμη και μια διαφήμιση, είναι ικανά να λειτουργήσουν ως καθρέφτης προβάλλοντας στον καθένα συναισθήματα ή και πεποιθήσεις. Το γεγονός ότι σε πολλούς ανθρώπους ο Γιώργος ενεργοποίησε πολλά θετικά συναισθήματα ,δεν σημαίνει ότι όλοι τον διάβασαν με τον ίδιο τρόπο.
Άλλωστε, ο τρόπος που μεταφράζουμε τον άλλον δίνει περισσότερες πληροφορίες για μας παρά για τον άλλον.

Ίσως κάποιοι τσαντίστηκαν με την αδικία που βίωσε, άλλοι με την απομόνωση, άλλοι με τη μαχητικότητά του και άλλοι με τις επιδόσεις του στα αθλήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν είδαν σε αυτόν, και εκείνοι που ταυτίστηκαν με την ιστορία του και εκείνοι που απλώς ήθελαν να του μοιάσουν, έμειναν πιστοί υποστηρικτές του για τέσσερις-πέντε μήνες, γιατί ο ίδιος ήταν πιστός και σταθερός σε ό,τι και αν πρέσβευε από την αρχή ως το τέλος.

Δεν ξέρω πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι άνθρωποι που ίσως κινδυνεύουν από την ξαφνική δημοσιότητα είναι αυτοί που έχουν μάθει να ορίζουν την αξία τους και την πορεία τους σύμφωνα με τη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτούς. Αυτοί που αναζητούν την αποδοχή των άλλων και όχι του εαυτού τους. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, θα νιώσουν χαμένοι. Όλα ,όμως, είναι σχολείο και ακόμη κι αυτός ο δρόμος μπορεί να τους οδηγήσει στον εαυτό τους».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: