Η πρώτη ταινία που είναι ζωγραφισμένη εξ ολοκλήρου στο χέρι

Unknown
0

Η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι, το «Loving Vincent» των Dorota Kobiela και Hugh Welchman, κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Μελιτζάzz του Λεωνιδίου Αρκαδίας, την Παρασκευή 7 Ιουλίου.


Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Dorota Kobiela και Hugh Welchman, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι - βραβευμένες με Όσκαρ - εταιρίες Break Thru Films και Trademark Films. Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία, που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή.



Παθιασμένη ζωή και μυστηριώδης θάνατος

Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η παθιασμένη ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του. Γύρω από κανέναν άλλο καλλιτέχνη δεν έχουν δημιουργηθεί τόσοι μύθοι. Ο αληθινός Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται με μιας μέσα από τα γράμματά του. Ο ίδιος έγραφε στο τελευταίο γράμμα προς τον αδερφό του, Θεόδωρο: «Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας». Η ταινία παίρνει τα γραπτά του στην κυριολεξία και αφήνει τους πίνακές του να αφηγηθούν την αληθινή ιστορία του.


Μια ταινία δράσης που ζωγραφίστηκε

Το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι, έπειτα, ζωγραφίστηκε καρέ καρέ στο χέρι με λαδομπογιά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ερμηνείας των ηθοποιών που υποδύονται χαρακτήρες, οι οποίοι απεικονίζονται στα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ, και της δημιουργικότητας των ζωγράφων, που μετέφεραν αυτούς τους χαρακτήρες στον καμβά.


Στην ταινία, πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί που τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με τα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ. Το καστ αποτελείται από την - υποψήφια για Όσκαρ - Saoirse Ronan και τους Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, ενώ ο θεατρικός ηθοποιός Robert Gulaczyk, στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο, μας συστήνεται ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.


Το Λεωνίδιο θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανοιχτό ατελιέ

Το Φεστιβάλ Μελιτζάzz, που πραγματοποιείται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας για 12 συνεχείς χρονιές, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Πελοποννήσου. Έχει βραβευτεί στην εκδήλωση Best City Awards 2016, ενώ έχει ενταχθεί στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών Φεστιβάλ και τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό σήμα «EFFE Label 2017 - 8, Remarkable festival».


Η θεματική του φετινού Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί έως τις 9 Ιουλίου, είναι οι εικαστικές τέχνες και η συνομιλία τους με τον κινηματογράφο. Η πανελλήνια πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας «Loving Vincent» στο Λεωνίδιο Αρκαδίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Φεστιβάλ, αφού, φέτος, το Μελιτζάzz έλκει τον τίτλο του από την ταινία και ονομάζεται «Loving Μελιτζάzz 2017», ενώ όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν άξονα την ταινία.


Το Λεωνίδιο θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανοιχτό ατελιέ. Μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής και εργαστήρια για παιδιά, το Φεστιβάλ θα επιχειρήσει να χτίσει γέφυρες μεταξύ του έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του Νέστορος Βαρβέρη, ενός καταξιωμένου Λεωνιδιώτη ζωγράφου, που λησμονήθηκε μετά θάνατον.


Κατά τη διάρκεια του Μελιτζάzz, οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παραγωγή του «Loving Vincent», Χρήστος Μαρμέρης της πολωνικής εικαστικής ομάδας και Νίκος Κόνιαρης και Πολίνα Μαυρικάκη της ελληνικής ομάδας, θα παρουσιάζουν στο κοινό τις τεχνικές, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της ταινίας μέσα στον ειδικό σταθμό εργασίας PAWS (Painting Animation Work Station).

 naftemporiki

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !