Θλίψη και στον πολιτικό κόσμο για τον Μίνωα Ξ. Κυριακού

Την θλίψη του για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Μίνωα Κυριακού, εκφράζει και ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, πρώην Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και εκπρόσωποι παρατάξεων, σε συλλυπητήρια μηνύματα τους εξαίρουν την διορατικότητα και την ευφυία του πολύπειρου εφοπλιστή, το ήθος του επιχειρηματία και την συμβολή του δημιουργού του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στον πλουραλισμό στην ενημέρωση και την πολυφωνία στον χώρο των ΜΜΕ.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού, ενός διακεκριμένου επιχειρηματία με μακρά και επιτυχή δραστηριότητα», τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετώ τον Μίνωα Κυριακού με τον οποίο μας συνέδεε πολυετής και ειλικρινής φιλία», σημειώνει σε δήλωση του ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι ο Μίνως Κυριακού «υπήρξε άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά».


«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία», αναφέρει σε δήλωση της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως τονίζει η Φώφη Γεννηματά, ο Μίνως Κυριακού «πάνω από όλα, ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός  φίλος».

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1», καταλήγει η δήλωση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


«Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ.  Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του ΑΝΤ1», αναφέρει Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος γράφει «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Κυριακού και στους ανθρώπους του ΑΝΤ1. Ο Μίνως Κυριακού διοίκησε τα ΜΜΕ του έντιμα».

«Ο Μίνως Κυριακού αφήνει σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του», τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Την θλίψη του εκφράζει και μέσω του διαδικτύου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτηση του στο Twitter, όπου τονίζει ότι «ο Μίνως Κυριακού άνοιγε πάντα δρόμους».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: