Έφυγε ο καπετάνιος Μίνως Κυριακού

0
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η αύρα έμπαινε στην αίθουσα σύνταξης του Antenna,πριν περάσει ο ίδιος τη πόρτα. Καθισμένος με πλάτη στην είσοδο, τον άκουγα πάντα να ρωτά : “τι γίνεται ναύαρχε”; Ο Μίνως Κυριακού είχε πάντα ενδιαφέρον για τις ειδήσεις της ημέρας. Για την Εθνική Άμυνα ακόμη περισσότερο. Γνώριζε ιστορία όσο λίγοι και ανέλυε τα γεγονότα μέσα απ΄ αυτή.
Η “βόλτα του προέδρου” από τα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν δεδομένη. Μια, δυο ίσως και περισσότερες φορές την εβδομάδα ο “καπετάνιος” θα περνούσε από την αίθουσα σύνταξης. Και θα συζητούσε μ΄ όλους τους ρεπόρτερ. Ακόμη και τους πιτσιρικάδες. Έβλεπε το δελτίο ειδήσεων ακόμη κι αν δεν ήταν στην Ελλάδα! Τα ΄βλεπε σε βίντεο. Και είχε για όλους παρατηρήσεις… Γι΄ αυτό κι όσοι δουλέψαμε στον Antenna δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως σήμερα τηλεοπτικοί ρεπόρτερ εμφανίζονται τόσο κακοντυμένοι . Στον Antenna μάθαμε ότι η εμφάνιση -ανάλογα με το θέμα – ήταν καθήκον μας να ΄ναι αυτή που πρέπει.
Η “βόλτα του προέδρου” στην αίθουσα σύνταξης δεν ήταν φόβητρο, ήταν ασφάλεια. Σε μια εποχή που όλοι οι συνάδελφοί μας δεν ήξεραν για ποιον δουλεύουν, εμείς τον είχαμε δίπλα μας και μιλούσαμε μαζί του. Οι παλιοί δημοσιογράφοι καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της επαφής.
Ο πρόεδρος σήμερα μας έφυγε… Το τιμόνι το ΄χε παραχωρήσει στα παιδιά του, γιατί πάντα ήταν προνοητικός κι έβλεπε μπροστά. Γι΄ αυτό και το “μαγαζί” που έφτιαξε όσες θύελλες κι αν πέρασε πάντα έφθανε με ασφάλεια σε λιμάνι.
Όσοι δουλέψαμε υπό τις οδηγίες του μπορούμε να τον θυμόμαστε μόνο με ευγνωμοσύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !