ΕΡΤ: Όλο το ρεπορτάζ για την επιλογή των δύο νέων προσώπων...

0

Ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο νέος διευθύνων σύµβουλος της ΕΡΤ, έχει βρεθεί άλλες δύο φορές κοντά στην επιστροφή στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άνθρωπος µε ηθικό έρεισµα και
κύρος, την εποχή που ήταν νοµικός σύµβουλος της ΕΡΤ είχε βοηθήσει και υποστηρίξει πολλά από τα ανώτατα στελέχη. Όταν το 2015 τέθηκε θέµα επιστροφής του, δύο φορές η τότε διοίκηση ήταν αρνητική, κλείνοντας όλους τους δρόµους, µε το επιχείρηµα πως ήταν µεγάλος σε ηλικία.

Η τρίτη φορά ήταν και η πλέον επιτυχηµένη. Μετά την παραίτηση του Λάµπη Ταγµατάρχη, χρειαζόταν κάποιος µε γνώση της εταιρείας, χωρίς να έχει εξαρτήσεις. Κι αυτό διότι στις σχέσεις του Νίκου Παππά και των περισσότερων στελεχών που ανέλαβαν να «τρέχουν» την ΕΡΤ το 2015 και ήταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλέον µεγάλο χάσµα.

Η υποψηφιότητα του Βασίλη Κωστόπουλου που κατατέθηκε στον διαγωνισµό για τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου ήταν «δώρο από τον ουρανό». Έχοντας στο παρελθόν υπερασπίσει την ΕΡΤ σε δεκάδες υποθέσεις, έχει την απαραίτητη γνώση να ασχοληθεί µε τα ζητήµατα διαφάνειας της δηµόσιας τηλεόρασης. Στο παρελθόν είχε επιµείνει στην υπόθεση του ύψους της αµοιβής της ΑΕΠΙ το 2004 και εκδιωχθεί για την ιστορία αυτή από τη διοίκηση του Χ. Παναγόπουλου. Επανήλθε µε απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε παράνοµη την απόλυσή του το 2009, και συνταξιοδοτήθηκε πριν από το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013. Αρνήθηκε την πρόταση του Παντελή Καψή και του Γκίκα Μάναλη να αναλάβει επιτελική θέση σε ∆Τ και ΝΕΡΙΤ, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους όσοι ήταν απέξω από τα κάγκελα.

Η επιλογή του Β. Κωστόπουλου ενόχλησε το υπάρχον σύστηµα της ΕΡΤ και, κυρίως, τον ∆ιονύση Τσακνή, ο οποίος ζητούσε από τον Ν. Παππά να αναλάβει εκείνος τη θέση και του προέδρου και του διευθύνοντος συµβούλου. Θέµα έθεσαν ο Νίκος Μιχαλίτσης, γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, και η Μάχη Νικολάρα, από τους δηµοσιογράφους που συγκέντρωσαν τα φώτα της δηµοσιότητας κατά την περίοδο του λουκέτου. Κατηγορούν τον Β. Κωστόπουλο ως άνθρωπο που έχει συνεργαστεί µε την ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία αποτελεί «κόκκινο πανί» για το κοµµάτι αυτό της διοίκησης που έχει σήµερα τον έλεγχο της ΕΡΤ.

Όσον αφορά τον Γιώργο Θαλασσινό, έρχεται ως άνθρωπος µε σηµαντικές επιτυχίες στην αγορά του ραδιοφώνου. Πρόσωπο που αναδείχθηκε µέσα από την οµάδα που διαχειρίστηκε τον «902 Αριστερά στα FM» µαζί µε τον Κώστα Κιµπουρόπουλο, τον Παύλο Τσίµα και τον µακαρίτη Τριαντάφυλλο ∆ραβαλιάρη, ανέλαβε να βγάλει στον αέρα τον «Μελωδία» την εποχή της µεγάλης ανόδου του ΣΚΑΪ. Το µοντέλο Θαλασσινού δηµιούργησε ένα νέο είδος στο µουσικό ραδιόφωνο, προωθώντας το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. ∆εν τα κατάφερε το ίδιο καλά όταν ανέλαβε διευθυντής στον Planet, ενώ αντιθέτως έφτιαξε τον «Ρυθµό» για λογαριασµό του οµίλου ΑΝΤ1, προ της εποχής των ελαφρολαϊκών, µεταδίδοντας ελληνικά και έθνικ τραγούδια.

Αποτραβήχτηκε, όµως, από τον χώρο και κατευθύνθηκε στην εστίαση, δίνοντας ζωή στην πλατεία Εξαρχείων µε το «Floral». Το εγκατέλειψε, ωστόσο, εξαιτίας των υψηλών ενοικίων και της εν γένει κατάστασης στην περιοχή.

Στην ΕΡΤ από τη νέα σεζόν θα υπάρξουν δύο βασικές προτεραιότητες: Θα δοθεί προβάδισµα στην ενηµέρωση µε την εκ βάθρων αλλαγή του ενηµερωτικού τοµέα. ∆εν αποκλείονται και οι συνεργασίες µε πρόσωπα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Για το προσωπικό που θα χρειαστεί θα γίνει το επόµενο διάστηµα η πρόσληψη 230 ατόµων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Παράλληλα, θα εξεταστούν ενδελεχώς υποθέσεις όπως αυτές της προτεινόµενης συµφωνίας µε την ΑΕΠΙ, των µετρήσεων τηλεθέασης, των αθλητικών δικαιωµάτων και των σκανδάλων που έχουν επισηµανθεί προ του 2015.

Πηγή: Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !