Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής του ΑΠΘ ο Γιούνκερ

Unknown
0

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Κατά την τελετή, ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας, χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «εξέχοντα Ευρωπαίο φιλέλληνα». «Σήμερα, η Νομική Σχολή, και μαζί της ολόκληρο το Αριστοτέλειο, σάς τιμούν για όσα κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Σας τιμούν για όσα κάνατε και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσετε να κάνετε για την πατρίδα μας την Ελλάδα», είπε κ. Μήτκας.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια πρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου, τόνισε απευθυνόμενη στον κ. Γιούνκερ: «Σας τιμούμε σήμερα διότι αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό σας τον ηγέτη που ενσαρκώνει τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης Ενωμένης Ευρώπης, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας όλοι εμείς οι Έλληνες Ευρωπαίοι πολίτες».

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το Έθνος και σε όλη μου τη σταδιοδρομία προσπάθησα πάντα να σεβαστώ την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη» είπε και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προσπάθεια.

«Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !