Νέες λεπτομέρειες...

για το barcode στα έντυπα-Καθορίζονται και οι τεχνικές διαδικασίες

Στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να προβλεφθεί η υποχρεωτική σήμανση barcode στις εφημερίδες και γενικά στις έντυπες εκδόσεις. Με τον τρόπο αυτό, το αρμόδιο υπουργείο αναμένει να προχωρήσει και στην πιστοποίηση του αριθμού των πωληθέντων αντιτύπων, απαντώντας στις καταγγελίες και τη διάχυτη δυσπιστία για «καπέλα» στις πωλήσεις των εφημερίδων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται πρόστιμο στους παραβάτες, που δεν διενεργούν «ηλεκτρονική σάρωση» του barcode (τυπογραφεία, πρακτορεία διανομής Τύπου, σημεία πώλησης) από 1.000 έως 10.000 ευρώ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής. Με άλλη ΚΥΑ, των υπουργών Οικονομίας/Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, θα καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές, η διαδικασία διανομής, πώλησης και επιστροφής των εντύπων, η διαδικασία ελέγχου, συγκέντρωσης και δημοσιοποίησης των στοιχείων κυκλοφορίας και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Kυριακάτικη εφημερίδα

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: