Απολύθηκαν 3 δημοσιογράφοι από την «Espresso» και τη «Δημοκρατία»


η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά να ανακληθούν και οι 3 απολύσεις...

Οι απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη ήταν ο τρόπος που διάλεξε ο Όμιλος,«Δημοκρατικός Τύπος», για να δώσει συνέχεια στα μεγαλόστομα σχέδια ανάπτυξης που υποσχόταν για τα γραφεία των Μέσων του στην πόλη πριν από λίγους μήνες. Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας, «Δημοκρατία», και ένας της «Espresso», μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ όλοι τους, απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλει, όπως και σε όλους τους εργαζoμένους, δεδουλευμένα τριών μηνών.

Προφανώς, ο Όμιλος Φιλιππάκη αντιλαμβάνεται την τοπική ενημέρωση, την οποία επικαλείτο ως κίνητρο για την έκδοση Βόρειας Ελλάδας της «Δημοκρατίας», ως υπηρεσία την οποία μπορούν να παρέχουν απλήρωτοι και ολοένα λιγότεροι δημοσιογράφοι. Αυτή η εξαιρετικά ελαστική αντίληψη, όμως, δεν θίγει απλώς τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά προσβάλλει το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα φύλλα: Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αξιόπιστη ενημέρωση χωρίς επαρκές δημοσιογραφικό δυναμικό δεν υπάρχει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ομίλου, «Δημοκρατικός Τύπος»:
Να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων.
Να εξοφλήσει σε όλους τους εργαζομένους το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: