Είναι παρουσιάστρια της ΕΡΤ ενώ έχει υπηρετήσει και τον ρόλο της αρχισυντάκτριας, και σε συνέντευξή της μιλά για τη διαδικασία της παρουσίασης, τα νούμερα αλλά και την αρχισυνταξία...
Ο λόγος για την Ολυμπιάδα Ολυμπίτη, που παρουσιάζει το  ''Γεύσεις από Ελλάδα'' ,στην ΕΡΤ2...

Έχετε δουλέψει πολύ πίσω από τις κάµερες. Πώς είναι µια καθηµερινή εκποµπή από τη θέση της παρουσιάστριας; 

Πάντα απαιτώ από τον εαυτό µου. Και είµαι σκληρή µαζί του. Σε όλα τα επίπεδα της ζωής µου. Οι προσδοκίες µου άλλαξαν. Αυτή τη φορά δεν είχα µόνο να συµβουλέψω έναν δηµοσιογράφο-παρουσιαστή και να οργανώσω την εκποµπή του, αλλά να βάλω και τον εαυτό µου σε έναν άλλον ρόλο που θα έπρεπε να δουλέψω καλά. 

Σας ενδιαφέρουν τα νούµερα τηλεθέασης; 

Φυσικά και µε ενδιαφέρουν. Ο ανταγωνισµός είναι µεγάλος για δύο λόγους: γιατί εκποµπές µαγειρικής υπάρχουν πολλές και γιατί η τηλεθέαση είναι ένα µέτρο στην τηλεόραση. Έχω µέσα µου σχηµατικά τα νούµερα σαν µια σκάλα που ανεβαίνω µε την έναρξη της εκποµπής. Το θέµα είναι σε ποιο σκαλί θα µείνω και µε τι «παπούτσια» θα την ανέβω. Με νοιάζει η ανάβαση να γίνεται µε προετοιµασία, ακριβή στόχο και εντιµότητα. 

Είναι πιο δύσκολη ή πιο δηµιουργική η αρχισυνταξία; 

Η δυσκολία και η δηµιουργικότητα έχουν τον ίδιο πυρετό. Και αυτό το λατρεύω! Η δουλειά ενός αρχισυντάκτη είναι αφάνταστα γοητευτική. Το να φτιάχνεις στο χαρτί µια εκποµπή και να τη µετουσιώνεις σε πραγµατικότητα είναι το πιο ωραίο παιχνίδι. Το να στέλνεις τη σκέψη σου οργανωµένα, δυνατά και µε επιχειρήµατα στο ακουστικό ενός ανθρώπου και να αλλάζεις τη ροή της εκποµπής στον αέρα µε ένα έκτακτο γεγονός ή µια σηµαντική πληροφορία της τελευταίας στιγµής είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνω. 


Αυτά δήλωσε στη Real News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]