Ποιος θα είναι άραγε ο CEO του Mega;

0

Στην αναμονή των εξελίξεων για την επαναλειτουργία του MEGA έχουν δειλά αρχίσει να
κυκλοφορούν σενάρια για την επόμενη μέρα και ονόματα που θα αναλάβουν τα καίρια πόστα.Τονίζουμε το «δειλά». Στο κομμάτι των προσώπων που θα αναλάβουν να…τρέξουν το μαγαζί όλοι θεωρούν ότι έχει να κάνει με τη συμφωνία των μετόχων που θα συγκροτήσουν την πλειοψηφία και θα έχουν το πάνω χέρι στις αποφάσεις. Οι συνδυασμοί καταλήγουν στο ότι ο Μαρινάκης με τον Βαρδινογιάννη θα φτιάξουν το ισχυρό εταιρικό δίδυμο. 

Στο επερχόμενο – επίσημο – ΔΣ θα ληφθεί η απόφαση για την τοποθέτηση κάποιου προσώπου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ποιος θα είναι αυτός; Πολλοί θα ήθελαν, λίγοι μπορούν, και ακόμη λιγότεροι ξέρουν. Και λέμε ξέρουν γιατί το MEGA είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί και συνέρχεται μετά από ένα παρατεταμένο κώμα. Κομμάτι της ιστορίας του καναλιού είναι η πολυμετοχικότητά του αφού έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνέχισε 28 χρόνια. Τώρα η πολυμετοχικότητα αλλάζει σύνθεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Την απειρία των νέων, τη διάθεση να ασχοληθούν επενδυτικά με το κανάλι, τις προσδοκίες τους, τις ισορροπίες, τη συναίνεση που τα τελευταία χρόνια έλειπε και άλλα πολλά.

Λέγεται ότι το σχήμα Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη θα είναι αυτό που θα αποφασίσει και για το πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου και ενδεχομένως αυτό να γίνει γιατί θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, το MEGA συνέρχεται μετά από ένα μεγάλο κώμα. Θέλει προσοχή ποιος θα αναλάβει την...αποθεραπεία του!

Εσωτερικά στο κανάλι μπορεί να αναρωτιούνται, αλλά ξέρουν καλά ότι ένα τέτοιο πρόσωπο – μετά τη συνταξιοδότηση του Ηλία Τσίγκα – είναι ο Θανάσης Ανδρεούλης. Ο Ανδρεούλης τοποθετήθηκε για κάποιο διάστημα στη θέση του CEO πριν ο Ψυχάρης συμφωνήσει με τον Φώτη Μπόμπολα να διορίσουν τον Νίκο Πεφάνη (εκ του ΔΟΛ) στη θέση αυτή. Ο Πεφάνης έφτασε στο MEGA με πλάνο εξυγίανσης – λέμε τώρα – και με το καλημέρα… κέρασε μειώσεις μισθών 10% και 15% σε όλους τους εργαζομένους. Η εξυγίανση δεν ήρθε. Ο Θανάσης Ανδρεούλης, γνώστης των οικονομικών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ επί πολλά έτη, ήταν ένα πρόσωπο που απολάμβανε τον σεβασμό των εργαζομένων για πολλά χρόνια, κυρίως λόγω της καθαρής και έντιμης στάσης του. Επί πλέον ήταν ο άνθρωπος που όταν ο… ασθενής (βλ. MEGA) άρχιζε να παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές (βλ. αδυναμία μετόχων για συνεννόηση, στάση πληρωμών, κ.α.) είχε μιλήσει σε συνέλευση εργαζομένων εκφράζοντας με ρεαλισμό και απόλυτη ειλικρίνεια την εκτίμησή του για την κατάσταση. Και το έκανε, ενώ τυπικά είχε παραιτηθεί. Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει στη συνέλευση δεν κλείστηκε στο γραφείο του.

Ο παλιός είναι αλλιώς, λένε όσοι έχουν μείνει και έχουν παλέψει έναν χρόνο και βάλε να μείνει ανοιχτό το MEGA θεωρώντας ότι κάποιος διορισμένος CEO, όσο πετυχημένος κι αν είναι στον τομέα του, αν θα προέλθει από μια άλλη επιχείρηση δύσκολα θα κατανοήσει τις ανάγκες του MEGA. Γιατί τα ΜΜΕ δεν είναι μόνο εταιρείες με τζίρο, έσοδα και έξοδα. Είναι και μυαλά, όρεξη, ιδέες και άλλα πολλά τα οποία χρειάζεται να διαχειριστεί ένας CEO για να αυξήσει την παραγωγικότητα και επομένως τα έσοδα της επιχείρησης.

Πηγή: Enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !