Ηρώ: «Δεν πιστεύω στο ρίσκο της τέχνης»

Unknown
0

Γιατί επέλεξε η Ηρώ να επαναπροσεγγίσει, μέσα από τον νέο της δίσκο, αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο και όχι να ερμηνεύσει καινούργια κομμάτια;

«Είναι αυτό που κάνω πάρα πολλά χρόνια στις εμφανίσεις μου και ήθελα πολύ να αποτυπωθεί σε ένα CD. Είναι κομμάτια που αγαπάω πολύ και παράλληλα νιώθω κάπως απενοχοποιημένη από την αγωνία που θα μου προκαλούσαν οι νέες δικές μου δημιουργίες. Παρ' όλα αυτά υπάρχει ένα νέο τραγούδι μέσα στην «Αρτίστα» με τον τίτλο «Ο Στρατιώτης», σε στίχους και μουσική δικά μου» τόνισε στο Έθνος της Κυριακής.

-Η επανεκτέλεση, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά τραγούδια, αποτελεί μεγάλο ρίσκο για έναν ερμηνευτή;

«Δεν πιστεύω στο ρίσκο της τέχνης. Πιστεύω σε όσα μπορεί να ενεργοποιήσει η τέχνη. Ο καθένας μας είναι ένας ξεχωριστός κόσμος, γι' αυτό και καμία ερμηνεία δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλη. Γιατί εμείς οι αρτίστες, που είμαστε ο αγωγός μέσα από τον οποίο επικοινωνεί το συναίσθημα, αποτελούμε ο καθένας έναν μικρόκοσμο.»

-Μπορεί μια νέα ερμηνεία να αποκαλύψει νέες πτυχές ενός παλαιότερου τραγουδιού;

«Σαφώς και μπορεί, γιατί η «ερμηνεία» έχει από τη φύση της υποκειμενικότητα. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο η στιγμή, ο χρόνος που επαναφέρεις κάτι στη μνήμη. Θέλω να πω ότι οι συγκυρίες είναι καταλυτικές ως προς την τέχνη και την προσπάθεια του δημιουργού να μιλήσει μέσα από αυτήν.»

-Τα τραγούδια που επιλέξατε εκ πρώτης όψεως φαίνονται τελείως διαφορετικά. Υπάρχει, αλήθεια, κάποιος συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους;

«Αυτό που χρόνια προσπαθώ να πω είναι πως η μουσική είναι μία, δεν υπάρχουν ούτε ταμπέλες ούτε είδη. Οι άνθρωποι για λόγους πολιτικής βάζουν την τέχνη και τους καλλιτέχνες σε κουτάκια. Εάν αφήναμε απλά το συναίσθημα να μιλήσει, είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσαμε να κλάψουμε και με μια άρια, και με ένα δημοτικό, και με ένα λαϊκό τραγούδι. Αυτός ο δίσκος περιέχει κομμάτια που αγαπάω χωρίς να σκέφτομαι το είδος τους, ούτε πού τα κατατάσσουν οι... δήθεν ειδήμονες. Η τέχνη είναι η έκφραση και η εικόνα της κοινωνίας μια δεδομένη στιγμή.»

-Ο καλός ερμηνευτής μπορεί να αποδώσει τραγούδια κάθε είδους;

«Νομίζω πως εάν έχει μουσική αντίληψη, μπορεί να ερμηνεύσει ό,τι και να βρεθεί μπροστά του, αρκεί να μπορεί να το «κατανοήσει» μουσικά και έπειτα ως προς τον λόγο. Όλα είναι ζήτημα μουσικής αντίληψης, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις φωνητικές ικανότητες.» 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !