Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Στο σύνολό τους τα τρένα θα είναι με κλιματισμό


Προβλήματα σε σχέση με τον κλιματισμό υπάρχουν στη διαδρομή Πειραιάς - Κηφισιά του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ χρονίζουν και σχετίζονται με τη συντήρηση, ενώ τα προβλήματα που υπήρχαν στο αεροδρομιακό κομμάτι του μετρό επιλύθηκαν την Τετάρτη.


Εν όψει του καύσωνα που θα πλήξει και την Αθήνα το Σωματείο αναφέρει ότι «στο σύνολό τους τα τρένα μας θα είναι με κλιματισμό». Ωστόσο το πρόβλημα με τον κλιματισμό στη διαδρομή Πειραιά – Κηφισιά χρονίζει εδώ και 4 - 5 χρόνια και σχετίζονται με τη συντήρηση των κλιματιστικών των συρμών.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που μας κληρονομήθηκε από προηγούμενα χρόνια και οφειλόταν κυρίως στον τρόπο προμήθειας του έργου των κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία, όταν εγκατέστησε τα συστήματα αυτά, κράτησε για λογαριασμό της κλειδωμένο το λογισμικό, με αποτέλεσμα οι δικοί μας τεχνίτες να μην μπορούν, για μεγάλο διάστημα, να παρέμβουν σε όλα τα κομμάτια της συντήρησης των μηχανημάτων αυτών» σημειώνουν.

Τονίζουν ότι προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κλιματισμού, ώστε πολύ σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο κλιματισμός σε όλα τα βαγόνια, ακόμα και στα ελάχιστα που βρίσκονται σε φάση συντήρησης.

 naftemporiki

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: