Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσ/νίκης για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Unknown
0
Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκφράζουν φοιτητές του ΑΤΕΙ-Θ, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του Ιδρύματος και σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεών μας για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Σε ελάχιστο χρόνο προωθούνται, χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση, μέσα από μία διαβούλευση που αποτελεί "λόγια του αέρα", τα πιο σημαντικά θεματικά θέματα για το πολύπαθο Ίδρυμά μας, το οποίο και με το σχέδιο ,"Αθηνά" ,είχε βρεθεί στο στόχαστρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζεχερλής, γνωστοποιώντας ότι η κατάληψη θα λήξει αύριο και θα αποφασιστούν, μέσα από συνελεύσεις των Συλλόγων, οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

«Τα προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών, που ο Υπουργός παρουσιάζει ως κάτι καινούργιο, δεδομένης και της χρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ΤΕΙ, μας προϊδεάζουν ότι πάνε να μας μετατρέψουν σε κομμάτια των ΙΕΚ. Επίσης ,μας ανησυχεί ότι η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων θα απαιτεί πλέον απλή υπουργική απόφαση, ενώ μέχρι τώρα χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση και υπήρχε διαδικασία αξιολόγησης. Ακόμη, οι ρυθμίσεις για την εκλογή των διοικήσεων οδηγούν σε φωτογραφικές τοποθετήσεις νέων προέδρων και πρυτάνεων», σημείωσε ο κ. Ζεχερλής.

«Ο Υπουργός επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Σπουδαστικών Συλλόγων.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ εκφράζει την «παραίνεση για διατήρηση ήπιου κλίματος που θα συμβάλλει και στην καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού».

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος λειτουργούν και σήμερα κανονικά, καθώς η κατάληψη αφορά μόνο την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !