Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Όχι» στον φόβο, «Ναι» στη μουσική»


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ετοιμάζεται να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια και συγκεκριμένα στο Royal Festival Hall όπου θα τραγουδήσει στις 30 Μαΐου.

Από το 1998, οπότε και εμφανίστηκε στο WOMAD Festival στο Ρέντινγκ στην Αγγλία, όλες της οι εμφανίσεις στη βρετανική πρωτεύουσα (στο Queen Elizabeth Hall το 1999, στο Royal Festival Hall το 2000, στο Barbican Centre το 2002 και το 2008) ήταν sold out.

«Είναι η πέμπτη φορά που εμφανίζομαι στο Λονδίνο. Την τελευταία φορά στο Barbican είχαμε κάνει μια συναυλία με τρομερή ένταση και με τρομερό ενθουσιασμό. Το Λονδίνο το αγαπάω ιδιαίτερα, από το Κάμντεν μέχρι το Χόξτον κι από το Νάιτσμπριτζ μέχρι το Κόβεντ Γκάρντεν, δεν ξέρω σε ποια γειτονιά να πρωτοαναφερθώ. Στο Λονδίνο περπατώντας ακούς πλέον συνεχώς ελληνικά. Υπάρχει μια καινούργια γενιά που ζει μόνιμα εκεί. Ακόμη και τις παραγωγές μας τις αναλαμβάνουν πια τα παιδιά που σπούδασαν εκεί το αντικείμενο και οργανώνουν τα events οι ίδιοι - γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται το Λονδίνο και αρκετοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς. Πρόκειται για μια καινούργια πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί» τόνισε στο Βήμα.

Αισθάνεται σε αυτές τις συναυλίες ότι εκπροσωπεί τη χώρα μας; «Την Ελλάδα αισθάνομαι ότι την εκπροσωπώ όταν το κοινό είναι ξένο, εκεί πρέπει να βρεις πώς θα συνδεθείς μέσω της μουσικής με θεατές που δεν καταλαβαίνουν τι τραγουδάς. Όταν είναι κατά βάση Έλληνες - όπως συμβαίνει στην Αγγλία, την Ελλάδα την εκπροσωπούμε όλοι μαζί».

Για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, τόνισε: «Μου θύμισε αυτό που έγινε στο Μπατακλάν. Δεν έχεις τι να πεις όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, μένεις άφωνος. Δυστυχώς φοβάμαι ότι ίσως έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε, ότι μπορεί να λέμε σε λίγο καιρό "άλλη μία τρομοκρατική επίθεση". Η μόνη ουσιαστική αντίδραση ίσως είναι να πούμε "όχι" στον φόβο». «Όχι» στον φόβο λοιπόν, «Ναι» στη μουσική.»

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: