Βασίλης Καρράς: ​«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου πως θα κάνω καριέρα.»

0
Ο Βασίλης Καρράς φέτος γιορτάζει 40 χρόνια στη μουσική και σε συνέντευξή του στο People, γυρνάει τον χρόνο πίσω και θυμάται πως ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία μόλις 16 ετών.


Θυμάσαι την πρώτη βραδιά που ανέβηκες στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Ο Πρόσφυγας, το 1969; Ήσουν 16 τότε.
Ξεχνιέται εκείνη η βραδιά; Τρέμουλο, δάκρυα και ιδρώτας. Αυτά θυμάμαι πολύ έντονα. Τότε ξεκινούσε το πρόγραμμα γύρω στις 20.00 και περίπου στις 03.00 τελειώναμε. Το πρωί δούλευα σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Τι όνειρα είχε τότε ο 16χρονος Βασίλης;
Στην αρχή δεν περνούσε καν από το μυαλό μου πως θα κάνω καριέρα. Άλλωστε, πέρα από δεύτερη δουλειά, το έβλεπα περισσότερο σαν ψυχαγωγία, αφού τραγουδούσα Σαββατοκύριακα. Σιγά σιγά οι εξελίξεις και, κυρίως, η αγάπη του κόσμου άρχισε να με σπρώχνει πιο μπροστά, να θέλω κι άλλο κι άλλο. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

Οι γονείς σου πώς πήραν το γεγονός ότι ο 16χρονος γιος τους δούλευε νύχτα;
Τον πατέρα μου τον έχασα πολύ νωρίς. Όταν έφυγε από κοντά μας, ίσως να ήταν το έναυσμα για να δω το τραγούδι πιο επαγγελματικά από ό,τι το έβλεπα πριν. Η απώλεια αυτή με έκανε άντρα, αυτή η απότομη αλλαγή… Ήμουν 18 κι έπρεπε να πάρω εγώ τη θέση του, να γίνω ο προστάτης της οικογένειας και εκείνος που πάει τα χρήματα στο σπίτι. Έτσι, μέχρι το 1974 δούλευα παράλληλα στο συνεργείο αυτοκινήτων και τα βράδια σε νυχτερινά κέντρα.

Το όνομά σου μπαίνει πλέον επάξια δίπλα σε μεγαθήρια του λαϊκού τραγουδιού, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου…
 Θα πρέπει να μιλάμε με μεγάλο σεβασμό για αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες. Δυστυχώς στη χώρα μας τους έχουμε ξεχάσει όλους αυτούς. Τα ραδιόφωνα δεν παίζουν καν τα τραγούδια τους. Τους θυμόμαστε μόνο από τις ελληνικές ταινίες, που ευτυχώς παίζονται ακόμη. Μετά καθόμαστε και κλαίμε λέγοντας «πού είναι οι ρίζες μας;», ενώ μόνοι μας τις έχουμε βγάλει. Έχουμε γίνει Ευρωπαίοι. Δεν μιλάω για επιστροφή στις ρίζες, απλά θα πρέπει να μην τις λησμονούμε. Να μην ξεχνάμε τους μεγάλους καλλιτέχνες και την ιστορία τους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !