Το καλοκαίρι των συνεργασιών στα ΜΜΕ

0
Μπορεί ο όγκος των αναπάντητων ερωτημάτων να αυξάνεται καθημερινά σαν τα βουνά σκουπιδιών στις γειτονιές των πόλεων… Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι το φετινό καλοκαίρι – μιντιακά τουλάχιστον, αν δεν προκύψει κανάς ξαφνικός διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, θα χαρακτηριστεί από τις συνέργειες των καναλιών.


Συνέργειες που ξεκίνησε ο ΣΚΑΙ στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα νέο αμιγώς ενημερωτικό δίαυλο… και τώρα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς! Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται, αφού όπως ήδη αναφέρθηκε τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά.

Το χορό των συνεργειών σύρουν οι ιδιοκτήτες των ΣΚΑΙ και STAR, Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Βαρδινογιάννης αντίστοιχα… με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κοινή χρήση τεχνικών υπηρεσιών από τον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων του STAR στην Κάτω Κηφισιά.

Προφανώς οι συνεργασίες έχουν στόχο τη μείωση του κόστους. Και σε πρώτο επίπεδο στην παραπάνω περίπτωση του ΣΚΑΙ και του STAR, αυτό είναι ορατό. Ωστόσο, είναι μόνο αυτό ή θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς;

Την ίδια ώρα ο περιφερειακός σταθμός ACTION24 με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν την παρουσίαση καθημερινής εκπομπής, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση. Βεβαίως στην πρεμιέρα της νέας ενημερωτικής εκπομπής στον περιφερειακό σταθμό οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για συνεργασία του σταθμού με το site «Skai.gr» – επίσης, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση που να φωτίζει περισσότερο το πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας.
«Δείγμα» της οποίας είχαν δει οι τηλεθεατές πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα με αφορμή την κάλυψη των γαλλικών εκλογών.

Μια πρώτη λοιπόν εξήγηση (σε καμιά περίπτωση όμως ολοκληρωμένη) φαίνεται να είναι η ανάγκη του ΣΚΑΙ να περιορίσει από τη νέα σεζόν την ενημέρωση και να αυξήσει τις ζώνες ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα από τη νέα σεζόν το κανάλι του Φαλήρου, λέγεται ότι από το μεσημέρι που θα ολοκληρώνεται το δελτίο ειδήσεων, δηλαδή στις 15.00 έως να ξεκινήσει το κεντρικό δελτίο στις 20.00 το πρόγραμμα του σταθμού θα είναι αμιγώς ψυχαγωγικό. Άρα θα χρειαστεί να αφαιρέσει ενημερωτικές εκπομπές… με αποτέλεσμα μέχρι να βρεθεί συχνότητα για να δημιουργηθεί ο ΣΚΑΙ24 που θα τις φιλοξενήσει… να τις «μετακομίσει» σε ένα από τα υπάρχοντα περιφερειακά κανάλια όπως το ACTION24 που αναμεταδίδεται από πολλούς άλλους σταθμούς της επαρχίας σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ερωτηματικό παραμένει αν στις εν λόγω συνέργειες – πέρα των γνωστών, προβλέπεται και η πώληση προγραμμάτων. Μένει να φανεί!

ΥΓ Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι συνεργασίες των καναλιών θα συνεχιστούν και στο χορό θα μπουν κι άλλοι πρωταγωνιστές…

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !