Αλλαγές στην ΕΡΤ µε κυβερνητική υπογραφή

Unknown
0
Σήμερα συµπληρώνονται δύο χρόνια από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να στηθούν γιορτές και πανηγύρια. Ο λόγος είναι πως στην κυβέρνηση, που επένδυσε στην επαναφορά της ΕΡΤ, υπάρχει πολύ µεγάλη απογοήτευση για τη χαµηλή θεαµατικότητα, αλλά και για τη συνεργασία µε την Digea, από την οποία δεν µπορεί να απαλλαγεί, µε αποτέλεσµα η δηµόσια τηλεόραση να στηρίζει τη λειτουργία της στην εταιρεία της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Οι δύο αποτυχηµένοι διαγωνισµοί επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, µε ευθύνη του γενικού διευθυντή Νίκου Μιχαλίτση, για την απόκτηση ιδιόκτητου δικτύου ψηφιακών ποµπών, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση, σε συνδυασµό µε τα καθηµερινά προβλήµατα που εµφανίζουν οι εκποµπές. H ΕΡΤ Α.Ε. από τις 9 Ιανουαρίου 2015 µέχρι σήµερα έχει καταβάλει στην Digea 5.629.502,38 ευρώ, σύµφωνα µε απάντηση του αρµόδιου υπουργού στους βουλευτές του Ποταµιού, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αµυρά.

«Μπορεί η κείµενη νοµοθεσία να µην υποχρεώνει την ΕΡΤ Α.Ε. να αποκτήσει ιδιόκτητο δίκτυο επίγειας ψηφιακής ευρυεκποµπής, αλλά η πλήρης ανεξαρτητοποίησή της από την Digea θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη», σηµειώνουν οι δύο βουλευτές, υπογραµµίζοντας πως «η έλλειψη δεσµευτικού χρονοδιαγράµµατος για τον εξορθολογισµό των δαπανών είναι προκλητική». Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ετοιµάζονται το επόµενο διάστηµα περαιτέρω σηµαντικές αλλαγές, καθώς η σχετική απόφαση φαίνεται πως έχει ληφθεί στα υψηλά κλιµάκια του κυβερνώντος κόµµατος. Θα αφορούν και πρόσωπα, αλλά και δοµές, µε στόχο να βοηθηθούν τα κοµµάτια που πάνε καλά και να προστεθούν κάποια νέα.


Secret

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !