Απάντηση-φωτιά των Ενωμένων Δημοσιογράφων για τον ΕΔΟΕΑΠ...

0

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι ανακοινώνουν:
Οι μάσκες έπεσαν. Το μοιραίο Προεδρείο που μέσα σε δύο χρόνια έχασε το Αγγελιόσημο και λειτούργησε υπονομευτικά σε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, επιχειρεί να αποσείσει τις
βαρύτατες ευθύνες του για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του κλάδου.

Αφού εξασφάλισε μέσω της κωλυσιεργίας ότι δεν θα δώσει δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ, λέγοντας συνειδητά ψέματα ότι θα δώσει, ανακάλυψε ότι διακόπηκαν χωρίς καμία ειδοποίηση και δικαιολογία οι Επικουρήσεις. Λες και δεν ήξερε ότι τα χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ τελειώνουν. Λες και δεν έχει υπ' όψιν του αναλογιστικές, μελέτες και οικονομικά στοιχεία.

Μπορεί ,βεβαίως, τα χρόνια που έχουν να βγουν από το κτήριο της οδού Ακαδημίας ορισμένα μέλη του να δικαιολογούν συμπεριφορά ιδρυματισμού, λατρείας προς την καρέκλα, και εκλεγόμενοι με τις προσωποπαγείς παρατάξεις τους ίσως σε άλλες εποχές να διεκδικούσαν ακόμη και συνδικαλιστική σύνταξη. Δεν δικαιολογούν ,όμως, πλέον την παραμονή τους στην ΕΣΗΕΑ· δεν τους αντέχει πια ο κλάδος. 

Έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν λεόντειο τη σύμβαση με τον ΕΦΚΑ, που στόχο έχει να συνεχίσει να ζει ο ΕΔΟΕΑΠ, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι χωρίς το δάνειο είναι θέμα χρόνου να σταματήσει να λειτουργεί ο Οργανισμός. Και χαρακτηρίζουν λεόντειο μια σύμβαση με 3,1%, όταν ο ΕΔΟΕΑΠ έχει αποστείλει αίτημα στο οποίο εκχωρούνται μόνο απαιτήσεις προς τρίτους οι οποίες χρονίζουν στα δικαστήρια καθώς ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει ΚΕΔΕ,γιατί η ΕΣΗΕΑ ουδέποτε ασχολήθηκε να διεκδικήσει Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων για τον Οργανισμό ώστε να μπορούν να εισπράττονται οι απαιτήσεις του.

Γιατί άραγε το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ δεν πρότεινε στον ΕΔΟΕΑΠ μια λιγότερο λεόντεια σύμβαση δανεισμού; Γιατί απλά οι εργατοπατέρες που λυμαίνονται για δεκαετίες τον κλάδο θέλουν να κλείσουν τον ΕΔΟΕΑΠ. Και δεν ντρέπονται να ζητάνε να πάει ο ΕΔΟΕΑΠ να δανειστεί από τις τράπεζες. Δεν ντρέπονται να λένε ψέματα ότι εξασφάλισαν 10 εκ Ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ καθώς γνωρίζουν ότι 2,5 εκ προέρχονται από οφειλή του ΟΠΑΠ που καταλόγισε το ΕΤΑΠ και εισπράχθηκε με εφαρμογή ΚΕΔΕ και τα υπόλοιπα 7,6 εκ Ευρώ προήλθαν από νομοθετική ρύθμιση που πρότεινε στην κυβέρνηση η διοίκηση της ΕΠΗΕΑ. Δεν αισχύνονται να λένε ότι διεκδικούν κατανομή αγγελιοσήμου την οποία διαβίβασε ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ στον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ και ΓΓ της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργο Σαββίδη (που τον υβρίζουν για την τοποθέτηση στη συγκεκριμένη θέση ) ο οποίος το προώθησε στο ΔΣ του ΕΦΚΑ.

Είναι οι ίδιοι μοιραίοι του κλάδου που «κλωσούσαν» από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο τα οικονομικά στοιχεία που παρέδωσε ο ΕΔΟΕΑΠ και δεν ανέθεταν την αναλογιστική μελέτη, όπως είχαν δεσμευθεί ότι θα έπρατταν, στην τριμερή διαπραγμάτευση. Πέντε ολόκληροι μήνες χαμένοι! Έτσι, μετά από έναν χρόνο και δύο μήνες, ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση με τη θέσπιση πόρου που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν αισχύνονται να μιλούν για διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ αυτοί που επί μήνες έλεγαν δεν συζητούμε με κανέναν, εκείνοι που δεν ήθελαν να γίνει τριμερής, εκείνοι που δεν ήθελαν τη διεύρυνση για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, εκείνοι που θεωρούν έγκλημα καθοσιώσεως την απευθείας διαπραγμάτευση με τους εργοδότες. Τους καλούμε να απαντήσουν σε ένα και μόνο πράγμα: Γιατί τρεις και πλέον μήνες, ενώ είχαν αναλάβει να αναθέσουν την αναλογιστική μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ δεν το έκαναν; Και παρακαλούμε άμεση απάντηση.

ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ .

Δεν αυτογελιοποιούμαστε ζητώντας από τους νομικούς συμβούλους να αποφανθούν για αμοιβαία και ομόλογα. Δεν κοροϊδεύουμε με δήθεν νομικές γνωμοδοτήσεις.

Και εν πάση περιπτώσει ρωτάμε τα επί χρόνια μέλη του Προεδρείου: Όταν η ΕΣΗΕΑ έδινε δάνεια σε συναδέλφους, στενούς φίλους και γνωστούς, με τους οποίους διατηρούσε πελατειακή σχέση, έναντι απαιτήσεων από εφάπαξ, ζητούσε και έπαιρνε αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης;

ΝΤΡΟΠΗ. Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ¨ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !