Πέθανε ο τηλεοπτικός Batman των '60s

Unknown
0

Αν έχετε μια αμυδρή εικόνα-ανάμνηση από τα παιδικά σας χρόνια, να βλέπετε τον Batman στην τηλεόραση να δέρνει τους κακούς και η οθόνη να γεμίζει από κομιξίστικα μπαλονάκια που αποδίδουν ηχητικά τα γρονθοκοπήματα, τότε χωρίς αμφιβολία έχετε δει τον Ανταμ Γουέστ στον ρόλο του Batman. Τον ρόλο που τον έκανε διάσημο και ταυτόχρονα κατέστρεψε την καριέρα του.


Γεννημένος το 1928, ο Ανταμ Γουέστ θα ξεκινούσε τη σταδιοδρομία του στη σοουμπίζ παρουσιάζοντας εκπομπές σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αρχικά στη γενέτειρά του, το Σιάτλ, και αργότερα στη Χαβάη όπου είχε μετακομίσει, μέχρι που υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τη Warner προκειμένου να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους σε διάφορες σειρές του στούντιο. Οταν αυτό θα έληγε, θα μεταπηδούσε στο σινεμά με εμφανίσεις σε μια σειρά αδιάφορων ταινιών, με πιο σημαντική το cult sci-fi φιλμ «Robinson Crusoe on Mars» του 1964, μέχρι που η μοιραία συνάντησή του με τον χαρακτήρα του Batman θα άλλαζε τη ζωή του.


Ο Γουέστ κέρδισε τον ρόλο όταν ένας από τους παραγωγούς του τηλεοπτικού «Batman» τον είδε να παίζει σε μια σειρά διαφημιστικών της Nestle. Οι περιπέτειες του μασκοφόρου τιμωρού θα έκαναν πρεμιέρα στο ABC τον Ιανουάριο του 1966 και θα γνώριζαν μεγάλη επιτυχία (χαρίζοντας του και μια υποψηφιότητα για Emmy ερμηνείας σε κωμική σειρά), χάρη στο χιούμορ, τις φανταχτερές ποπ αποχρώσεις (σε μια εποχή όπου το ασπρόμαυρο ήταν ακόμα η κυρίαρχη τάση) και μια απολαυστικά camp διάθεση, ενώ μια κινηματογραφική μεταφορά θα γυριζόταν με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην ίδια χρονιά, πριν καν ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν.


Η επιτυχία, όμως, δεν θα κρατούσε για πολύ. Η σειρά θα κοβόταν τον Μάρτιο του 1968, έπειτα από τρεις σεζόν, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ποπ κουλτούρα και τον πρωταγωνιστή της στο έλεος της τυποποίησης. Μετά το τέλος της, ο Γουέστ θα δυσκολευόταν τρομερά να βρει ρόλους, κάτι που τον ανάγκασε να φορά τη στολή του Batman προκειμένου να εμφανίζεται επί πληρωμή σε εκθέσεις αυτοκινήτων, πανηγύρια και άλλες ταπεινωτικές εκδηλώσεις, μαζί με μερικά cameo σε κανά-δυο τριτοκλασάτες ταινίες της εποχής.

Αργότερα θα επανερχόταν στον ίδιο ρόλο δανείζοντας τη φωνή τους σε πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων. Όμως η μεγάλη του επιστροφή θα γινόταν με το «Family Guy», την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Σεθ ΜακΦάρλαν, όπου από το 2000 μέχρι το 2017 θα δάνειζε τη φωνή του στον δήμαρχο… Ανταμ Γουέστ.

Ο Γουέστ πέθανε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στο Λος Αντζελες, σε ηλικία 88 ετών, έπειτα από σύντομη μάχη με τη λευχαιμία.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !