Φουντώνει η αντιπαράθεση για τις άδειες.

0
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τις άδειες.
Το ΕΣΡ ζητάει περισσότερο χρόνο για να καταλήξει σε µια άποψη για τον αριθµό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρυχθούν, όπως επίσης για την τιµή εκκίνησης της δηµοπρασίας και ο Νίκος Παππάς σχεδόν σε καθηµερινή βάση θέτει ζήτηµα καθυστερήσεων από την πλευρά της ανεξάρτητης Αρχής, φοβούµενος πως υπάρχει σχέδιο για να καθυστερήσει επί µακρόν η διαδικασία και να χαθούν οι δύο πλευρές... στη µετάφραση.

«Το ΕΣΡ θα πρέπει να αυξήσει τις ταχύτητες για να µην έχουµε ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στη χώρα µας που µας εκθέτει διεθνώς», έγραψε στο Twitter ο Ν. Παππάς, υποστηρίζοντας πως «το τηλεοπτικό τοπίο δεν πρέπει να αφορά ένα κλειστό club ιδιωτών. Αυτό για εµάς ήταν το διακύβευµα της διαδικασίας αδειοδότησης».

Επίσης, εξήγησε πως «κανάλια, ραδιόφωνα πλήρωναν φόρους, αλλά δεν είχαν ποτέ πληρώσει για άδεια. Η πρώτη απόπειρα για κάτι τέτοιο ήταν µε τον δικό µας διαγωνισµό». Σε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα µέλη του ΕΣΡ σχετικά µε τη διαδικασία αδειοδότησης των ψηφιακών τηλεοπτικών παρόχων περιεχοµένου εθνικής εµβέλειας, ο Νίκος Παππάς ζητά άµεση ενηµέρωση για «τον ακριβή χρόνο διατύπωσης της -κατά το άρθρο 2, παρ. 4 του νόµου 4339/2015απαιτούµενης γνώµης για τον αριθµό των δηµοπρατούµενων αδειών και την τιµή εκκίνησής τους».

Και ακόµη «για το αναλυτικό χρονοδιάγραµµα δηµοσίευσης προκήρυξης διαγωνισµού, καταληκτικής προθεσµίας υποβολής φακέλων υποψηφίων, διενέργειας διαγωνισµού και χορήγησης αδειών». Στην επιστολή σηµειώνεται ότι η ανταπόκριση από µέρους των µελών του ΕΣΡ είναι απαραίτητη για να τερµατιστεί άµεσα η παράνοµη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθµών, οι οποίοι εκπέµπουν το πρόγραµµά τους χωρίς να καταβάλλουν οικονοµικό αντάλλαγµα στο ∆ηµόσιο.

Η παρέµβαση αυτή έγινε την Τετάρτη και αφού στο ΕΣΡ προηγήθηκε συνάντηση κορυφής. Την περασµένη ∆ευτέρα έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Αρχής, στην οποία κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ, της Digea, της ΕΕΤΤ και ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης, µε επίσηµο αντικείµενο συζήτησης τις δυνατότητες του φάσµατος.

Η συζήτηση πήγε και στον αριθµό των αδειών, σύµφωνα µε την ΕΡΤ, κάτι που όµως διαψεύδει έντονα ο αντιπρόεδρος της Αρχής. Τα µέλη του ΕΣΡ, από την πλευρά τους, κουβέντιασαν το θέµα, αλλά απέφυγαν να δώσουν την τελική τους άποψη. Μόνο ο Ρ. Μορώνης στη Βουλή έκανε λόγο για... εννέα άδειες. Την περασµένη ∆ευτέρα βρέθηκαν στο ΕΣΡ ο Πάνος Κυριακόπουλος (Star), ο Κώστας Κιµπουρόπουλος (ΣΚΑΪ) και ο Νίκος Μαστοράκης (γενικός διευθυντής Digea). Εκπροσωπώντας τον πάροχο δικτύου, επέµειναν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του συστήµατος εκποµπής από το DVB, από όπου γίνεται η µετάδοση σήµερα, στο DVB-T2.

Μια τέτοια επιλογή, φυσικά, θα καθυστερήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για δύο έτη. Τα στελέχη σηµείωσαν πως για να καταλήξουν το ΕΣΡ και η κυβέρνηση «σε ασφαλή τελικό αριθµό τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν προηγηθεί» η ολοκλήρωση των διαπραγµατεύσεων µεταξύ των χωρών για τον διεθνή συντονισµό συχνοτήτων στο πλαίσιο του 2ου Ψηφιακού Μερίσµατος και η επιλογή της τεχνολογίας (DVB-T ή DVB-Τ2).

Ο εθνικός στόχος, κατά την Digea, είναι η διασφάλιση κατά τη διάρκεια των διεθνών διαπραγµατεύσεων 6-9 πολυπλεκτών σε εθνικό επίπεδο. Η ΕΡΤ, µετά τη διάψευση Μορώνη ότι δεν συζητήθηκε το θέµα των αδειών, αντέδρασε µε ανακοίνωση ευθυγραµµιζόµενη µε την κυβερνητική άποψη. Σε αυτή ανέφερε πως εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, ∆ιονύση Τσακνή, και τον γενικό διευθυντή, Νίκο Μιχαλίτση. Επίσης, δήλωσε εµµέσως πως συζητήθηκε ο αριθµός των αδειών και αυτός δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερος από 6 για τους ιδιωτικούς σταθµούς.

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !