Διαγράφηκε ένα χρόνο από την ΕΣΗΕΑ ο Μ. Κεφαλογιάννης

Unknown
0
Με διαγραφή 12 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τη συμμετοχή του σε διαφήμιση κάρτας παροχών υγείας.

Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία (3-2) ως προς την ποινή, με τη μειοψηφία να προτείνει διαγραφή για έξι μήνες.

Πρόκειται για εφέσιμη απόφαση αλλά το ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την ανάρτησή της κρίνοντας ότι υπάρχει λόγος ενημέρωσης ευρύτερου αριθμού προσώπων λόγω των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχή προβολή της διαφημιστικής δραστηριότητας του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Ο Μ. Κεφαλογιάννης έχει ελεγχθεί και άλλη φορά για συμμετοχή σε διαφήμιση κάτι που απαγορεύεται από τον Δημοσιογραφικό Κώδικα Δεοντολογίας.

Το ΠΠΣ στην απόφασή του επισημαίνει ότι ο Μ. Κεφαλογιάννης «περιφρονεί προηγούμενη απόφαση, που για άλλη διαφήμιση κατά το παρελθόν, του είχε επιβάλλει ποινή. Και φραστικά μεν δηλώνει το σεβασμό του στα Πειθαρχικά Συμβούλια, αλλά στην πράξη λειτουργεί με περιφρόνηση προς τις αποφάσεις τους και επιμένει να επαναλαμβάνει το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα. Ακόμη προσπαθεί να αλλοιώσει με αβάσιμα επιχειρήματα τον χαρακτήρα της καθαρής εμπορικής διαφήμισης που προβάλει, με τον ισχυρισμό ότι διαφημίζοντας κάρτα υγείας συγκεκριμένης εταιρείας, στην ουσία βοηθάει στην προστασία ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη έναντι μικρής αμοιβής και ως εκ τούτου, όπως ο ίδιος σκόπιμα συμπεραίνει η διαφήμιση έχει “κοινωνικό σκοπό”. Η αυταπόδεικτη όμως πραγματικότητα δεν δίνει καμία βάση στον ισχυρισμό αυτό. Πολλές εταιρείες εκδίδουν ανάλογες κάρτες υγείας με αποκλειστικό σκοπό την προσπόριση εμπορικού κέρδους από τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους πελάτες τους. Και προφανώς για να προβάλλουν τα προϊόντα τους ακολουθούν και τη διαφημιστική μέθοδο.»



efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !