Μπαίνει τέλος στην ανεξέλεγκτη αποδελτίωση των εφημερίδων...

0

Επί δεκαετίες, η αγορά της αποδελτίωσης εφημερίδων και περιοδικών λειτούργησε ανεξέλεγκτα. Από την όλη διαδικασία απουσίαζε κάτι εξαιρετικά ουσιώδες: η άδεια για τη χρήση του
πρωτότυπου υλικού, δηλαδή των δημοσιευμάτων, τα οποία προστατεύονται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να διορθώσει οριστικά ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), που ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Αδειοδότησης Υπηρεσιών Αποδελτίωσης (ΑδΥΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες αποδελτίωσης εφημερίδων και περιοδικών, στις επιχειρήσεις που είναι συνδρομητές αυτών των εταιρειών αποδελτίωσης και λαμβάνουν αποκόμματα Τύπου, καθώς και στις επιχειρήσεις που τα παράγουν εσωτερικά.

Είναι προφανές πως για κάθε επιχείρηση είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώνεται για όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν την εικόνα της, το αντικείμενο δραστηριότητάς της ή τον ανταγωνισμό. Ο εντοπισμός, η επιλογή και η επεξεργασία των δημοσιευμάτων γίνεται είτε από εταιρείες αποδελτίωσης είτε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι οποίες στη συνέχεια αναπαράγουν και διανέμουν εσωτερικά τα δημοσιεύματα που τις αφορούν στα αρμόδια τμήματα και στελέχη.

Με το πρόγραμμα ΑδΥΑ ο ΟΣΔΕΛ, εκπροσωπώντας πλέον την πλειονότητα των εντύπων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, έρχεται να ρυθμίσει την αγορά της αποδελτίωσης προσφέροντας την απαραίτητη άδεια για τη χρήση των έντυπων δημοσιευμάτων τόσο από τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες αποδελτίωσης, όσο και από τους πελάτες τους.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΔΕΛ, τα οφέλη του προγράμματος ΑδΥΑ είναι πολλαπλά:
«• Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών αποδελτίωσης νομιμοποιούν τη δραστηριότητά τους, αφού αποκτούν την άδεια για την ψηφιοποίηση και επεξεργασία των δημοσιευμάτων, δηλαδή της πρώτης ύλης τους.

• Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση αποκομμάτων εντύπων, είτε τα λαμβάνουν από εταιρείες αποδελτίωσης είτε τα παράγουν εσωτερικά, αποκτούν με την άδεια νόμιμη πρόσβαση σε προστατευόμενο από πνευματικά δικαιώματα υλικό.

• Oι εκδότες εφημερίδων και περιοδικών, για πρώτη φορά θα αποζημιωθούν για τη χρήση των εντύπων τους από υπηρεσίες αποδελτίωσης, καθώς και για την περαιτέρω αναπαραγωγή τους».
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !