Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να διαμορφώνει την ατζέντα της ενημέρωσης...


Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ με αφορμή τις πολιτικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ:
Κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ...
Κανείς πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται, να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης, υποκαθιστώντας τον ρόλο των δημοσιογράφων.

Οι συνάδελφοι μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015 πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Η εμπειρία του Μαύρου οφείλει να μας κάνει σοφότερους και επιτέλους να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Όλοι γνωρίζουμε τη μαγική δύναμη του μοντάζ. Όταν, λοιπόν, από την τοποθέτηση του συναδέλφου,Νίκου Αγγελίδη, αφαιρείται η εισαγωγή «είναι πολλοί που λένε ότι...» προφανώς το νόημα αλλάζει! Αφού μετράτε τις κουβέντες μας, τουλάχιστον να τις μετράτε σωστά τόσο εσείς κ. Θεοδωράκη όσο και εσείς κύριοι της ΝΔ. Να είστε πιο προσεκτικοί πριν τιτιβίσετε ή βγάζετε ανακοινώσεις για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, στους οποίους συνεχίζετε να επιτίθεστε ανερυθρίαστα για λόγους εντυπωσιασμού. Εκτίθεστε!

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και προσωπική άποψη του δημοσιογράφου να ήταν , η φράση -όπως σωστά ή λανθασμένα έχει αποδοθεί στον Βολταίρο- «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» , κωδικοποιεί την έννοια του δημοκρατικού ήθους και της ελευθερίας του λόγου”.

Θυμηθείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση-απάντηση της ΕΡΤ προς τη Ν.Δ.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: