Καμια συμφωνία Κοντομηνά-Σαββίδη για τον ALPHA παρά τους...μεσολαβητές!


Μπορεί τις τελευταίες ηµέρες να είχαν διαρρεύσει από συγκεκριµένες πηγές πληροφορίες περί επικείµενου deal µεταξύ ∆ηµήτρη Κοντοµηνά και Ιβάν Σαββίδη για την εµπλοκή του δεύτερου στο µετοχικό σχήµα του Alpha, ωστόσο ,η αλήθεια είναι πως κάθε άλλο παρά υπάρχει συµφωνία στα
σκαριά µεταξύ των δύο επιχειρηµατιών, όπως υποστήριζαν τα σχετικά σενάρια.

Προφανώς, επρόκειτο -µέχρι νεωτέρας τουλάχιστον-για την αποτύπωση των επιθυµιών ορισµένων κοινών συνοµιλητών των δύο ανδρών, που όµως δεν είναι αρκετές για να οδηγήσουν σε επιχειρηµατικό γάµο. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Secret των Παραπολιτικών, κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών διαδραµάτισε ο Πάνος Καµµένος. Ο υπουργός Αµυνας βολιδοσκόπησε εκ νέου τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά, προκειµένου ο τελευταίος να δει µε πιο θετική διάθεση το ενδεχόµενο συνεργασίας του µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του καναλιού της Κάντζας, παρά τη διαµεσολάβηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., εξακολουθεί να έχει σοβαρούς ενδοιασµούς όσον αφορά την έναρξη συζητήσεων συµπόρευσης µε τον Ιβάν Σαββίδη. Για την ιστορία, δε, και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί πως πρόσωπα του περιβάλλοντος του Πόντιου επιχειρηµατία φέρονται να ενθάρρυναν τις σχετικές διαρροές µε φόντο και τη συνέντευξη Σαββίδη στο protothema,gr, όπου ο ίδιος διατράνωσε την πρόθεσή του για την απόκτηση καναλιού.

Υπενθυµίζεται πως η προηγούµενη βολιδοσκόπηση από την πλευρά Σαββίδη είχε γίνει τον περασµένο Σεπτέµβριο, όταν µετά τον διαγωνισµό-φιάσκο τόσο ο κ. Κοντοµηνάς όσο και ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είχαν βρεθεί εκτός αδειοδότησης (µε τον δεύτερο να καθίσταται αργότερα υπερθεµατιστής, µετά την αδυναµία Καλογρίτσα να καταβάλει την πρώτη δόση του τιµήµατος της άδειας που είχε εξασ φ α λ ί σ ε ι στον διαγωνισµό). Τότε ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει δηµοσίως ανοικτή πρόταση στον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά να αγοράσει τον Alpha λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είµαι έτοιµος, στο πλαίσιο της προστασίας των θέσεων των εργαζοµένων, να προτείνω σε οποιοδήποτε κανάλι από αυτά που έχασαν στον διαγωνισµό, και µεταξύ αυτών και στον κύριο Κοντοµηνά και στο κανάλι Alpha, να πουλήσουν το κανάλι τους, κι εγώ εγγυώµαι ότι οι θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν. Εγώ θα µπορέσω να βρω έναν αλγόριθµο και θα προσπαθήσω να µπω σε µια συνέργεια µε τα πρόσωπα που κέρδισαν την άδεια».

Οι σχετικές συζητήσεις δεν προχώρησαν και µάλιστα στις αρχές Σεπτεµβρίου υπήρξε και µηνυτήρια αναφορά εναντίον του κ. Σαββίδη από τον Alpha για τη συµπεριφορά του στη διάρκεια του διαγωνισµού για τις τηλεοπτικές άδειες, µε αποτέλεσµα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να προχωρήσει κι εκείνος σε µήνυση για «ψευδή καταµήνυση». Καθοριστικό ρόλο στη δροµολόγηση των συζητήσεων ανάµεσα σε Κοντοµηνά και Σαββίδη είχε παίξει και πάλι ο Πάνος Καµµένος, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριµένο µέτωπο ακόµη και πολύ πριν από τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, και συγκεκριµένα από τη στιγµή της αρχικής προσέγγισής του µε τον εκ Πόντου ορµώµενο επενδυτή.

Στη συνέχεια, ο διαγωνισµός ακυρώθηκε από το ΣτΕ, ενώ παράλληλα υπήρξε ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ για είσοδο στον τηλεοπτικό σταθµό του ∆ηµήτρη Κοντοµηνά. Στις διαπραγµατεύσεις που ακολούθησαν η συµφωνία χάλασε, καθώς οι Τσέχοι, οι οποίοι συζητούσαν µειοψηφική µετοχική συµµετοχή, ενώ είχαν κάνει µία αρχική πρόταση, την ύστατη ώρα δηµιούργησαν θέµατα σχετικά µε το τίµηµα.

Πάντως, αξίζει να σηµειωθεί ότι ο πρώτος που επιχείρησε να φέρει σε επαφή τον ∆ηµήτρη Κοντοµηνά µε τον Ιβάν Σαββίδη, µε απώτερο στόχο την εµπλοκή του προέδρου του ΠΑΟΚ στον Alpha, ήταν ο βουλευτής της Ν.∆., Σίµος Κεδίκογλου, ο οποίος επί κυβέρνησης Σαµαρά ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει ανεπισήµως να… ξεναγήσει τον τότε νεόφερτο επιχειρηµατία στα σαλόνια της πολιτικής και µιντιακής εξουσία

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: