Στα χέρια της ALPHA BANK τα ακίνητα του ΔΟΛ - Έδωσε 4 εκ. ευρώ

0

Για τον διαγωνισμό που αφορά την ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ κατατέθηκαν τρεις προσφορές. Πλειοδότης ,λοιπόν,για τα ακίνητα είναι η Alpha Bank, που κατέθεσε προσφορά σχεδόν 4 εκατ.
ευρώ. Η εταιρεία ,«Σαντορίνη», κατέθεσε προσφορά, η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ ,και η εταιρεία, «New Mile Ακίνητα», με προσφορά στα 100.000 ευρώ.


Οι τίτλοι του Οργανισμού
Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει. Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:
α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)
β) Βήμα (1945 – σήμερα)
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και
ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επί πλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά. Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την «προίκα» του ΔΟΛ είναι η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς και συμμετοχές του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου ,«Άργος» (41,22%). Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά γράφει το parapolitika.gr,το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !