Στα χέρια της ALPHA BANK τα ακίνητα του ΔΟΛ - Έδωσε 4 εκ. ευρώ


Για τον διαγωνισμό που αφορά την ακίνητη περιουσία του ΔΟΛ κατατέθηκαν τρεις προσφορές. Πλειοδότης ,λοιπόν,για τα ακίνητα είναι η Alpha Bank, που κατέθεσε προσφορά σχεδόν 4 εκατ.
ευρώ. Η εταιρεία ,«Σαντορίνη», κατέθεσε προσφορά, η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ ,και η εταιρεία, «New Mile Ακίνητα», με προσφορά στα 100.000 ευρώ.


Οι τίτλοι του Οργανισμού
Ο διαγωνισμός αφορούσε 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει. Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:
α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)
β) Βήμα (1945 – σήμερα)
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και
ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επί πλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά. Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την «προίκα» του ΔΟΛ είναι η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς και συμμετοχές του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου ,«Άργος» (41,22%). Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά γράφει το parapolitika.gr,το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: