Ελληνική διάκριση στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca

Unknown
0

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca ανακοίνωσε τους νικητές της 16ης χρονιάς του, με τα φιλμ «Keep the Change», «Son of Sofia» και «Bobbi Jene» να κερδίζουν τα κορυφαία βραβεία της φετινής διοργάνωσης.


«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γιορτάζουμε δημιουργούς μπροστά και πίσω από την κάμερα που έχουν τη μοναδική ικανότητα να μοιράζονται διαφορετικές απόψεις για να μας εμπνεύσουν, να μας προκαλέσουν και να μας διασκεδάσουν», δήλωσε η Jane Rosenthal, πρόεδρος του Φεστιβάλ. Η ταινία της Ελληνίδας δημιουργού Ελίνας Ψύκου «Ο γιος της Σοφίας» (Son of Sofia ) απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας (Διεθνές πρόγραμμα) στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.


«Όταν παρακολουθούσαμε αυτές τις ταινίες αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Συμφωνήσαμε ομόφωνα ότι μια ταινία μας προκάλεσε να δούμε με νέο τρόπο και μας παρέσυρε από την εκπληκτική ανθρωπιά των δύσκολων χαρακτήρων της. Η σκηνοθεσία είχε σιγουριά, ο τόνος της ήταν μοναδικός και αναμένουμε το επόμενο έργο της Ελίνας Ψύκου. Το βραβείο πηγαίνει στο ‘’Son of Sofia’’», ανέφεραν οι διοργανωτές για τη βράβευση του έργου.


Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, ο 11χρονος Μίσα έρχεται από την Ρωσία για να ζήσει με την μητέρα του, Σοφία. Έχουν να ειδωθούν καιρό και ο Μίσα δεν γνωρίζει πως στην Αθήνα τον περιμένει ο νέος του πατέρας…


Όσο η Ελλάδα ζει το ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα απογειώνεται βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών. Η ταινία είναι ένα από τα έξι πρότζεκτ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Berlinale Residency το 2013. Συμμετείχε επίσης στο co-production market του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Eurimages. Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !