Patricia Field: Πώς ένα πάρτι γενεθλίων της στην Αθήνα άλλαξε τα πάντα

Unknown
0

Τα prints του Απόστολου Μητρόπουλου είναι τόσο χαρακτηριστικά όσο και οι βούλες στα έργα της Yayoi Kusama, έχοντας καταφέρει να δώσει ένα πολύ προσωπικό στίγμα βασισμένο στα μαξιμαλιστικά του σχέδια. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η δουλειά της Patricia Field, η οποία μετρά πολλές δεκαετίες στο χώρο της μόδας, επηρέασε το styling των γυναικών ανά τον πλανήτη μέσα από το Sex & the City, αποτελώντας πια αισθητική αναφορά στη σύγχρονη μόδα. Τολμηρό, συναρπαστικό, εκλεκτικό και πολυσυλλεκτικό, το στιλ της Patricia Field μπορεί να έγινε γνωστό μέσα από την πετυχημένη σειρά του HBO, αλλά για τους aficionados της μόδας το κατάστημά της με τις μοναδικές δημιουργίες που φιλοξενούσε ήταν πάντα ένα μέρος με μοναδικά κομμάτια που έπρεπε να επισκεφτεί κάθε άνθρωπος στη Νέα Υόρκη με επιδραστικό στιλ.


Οι μεγαλύτεροι ποπ σταρ του πλανήτη έχουν επισκεφτεί το κατάστημά της, το οποίο πρωτοέμαθα μέσα από το ντοκιμαντέρ των Spice Girls στην Αμερική, όπου η Victoria Beckham έψαχνε για μικρούς στιλιστικούς θησαυρούς ανάμεσα στα ράφια του. Το θρυλικό κατάστημα μπορεί να έκλεισε τις πόρτες του το 2016, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Patricia κρέμασε τους κοθόρνους της.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή της γνωριμίας τους. Πριν από πέντε χρόνια, ο Έλληνας σχεδιαστής είχε την τύχη να γνωρίσει τη Field σε ένα πάρτι στην Αθήνα. Η χημεία ανάμεσά τους ήταν τόσο δυνατή που τους οδήγησε στο να γίνουν φίλοι και συνεργάτες σε χρόνο dt. «Γνώρισα τον Απόστολο από τον Φώτη Σεργουλόπουλο, αγαπημένο μου φίλο, στα γενέθλιά μου πριν από πέντε χρόνια. Τα γιόρτασα στο Shamone, το κλαμπ του Φώτη, όπου είχαν οργανώσει ένα αφιέρωμα στο στιλ μου, το οποίο είχε επιμεληθεί ο Απόστολος. Έτσι γνωριστήκαμε. Μετά άρχισα να αγοράζω τα ρούχα του για το κατάστημά μου στη Νέα Υόρκη και ήταν πολύ επιτυχημένα, γιατί τα prints του και οι σιλουέτες του ήταν ξεχωριστές και άρεσαν πολύ στους πελάτες μου. Τα είχα σε αποκλειστικότητα σε όλη την Αμερική. Η προσωπική μας σχέση εξελίχτηκε μέσα στα χρόνια παράλληλα με την επαγγελματική» μας λέει η Patricia. Χάρη σε εκείνη τα ρούχα του Απόστολου βρέθηκαν να πωλούνται στην Αμερική, αλλά και σε high profile luxury online shops, όπως το Dover Street Market και το LuisaViaRoma.


Πώς έφτασε μια γνωριμία που έγινε συνεργασία και φιλία μέχρι την πασαρέλα του μεγαλύτερου ελληνικού fashion & music project; Ο Απόστολος από το 2011 δείχνει τις νέες του συλλογές στο MadWalk γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει λόγος σε μια πόλη χωρίς μεγάλο αγοραστικό κοινό να κάνει κάποιος μεμονωμέναfashion shows. «Είναι λίγοι που αγοράζουν ρούχα σχεδιαστών πια στην Ελλάδα. ΤοMadWalk είναι ένα μεγάλο event όπου περνάς τα μηνύματα που θες και αυτό μου αρέσει πολύ. Τα shows έχουν μεγάλο budget, αν δεν θες να κάνεις κάτι μέτριο. Έτσι, είναι πιο εύκολο να δείξεις τη δουλειά σου στα πλαίσια ενός τόσο μεγάλου και προσεγμένου event, που προβάλλεται και από την τηλεόραση» μας λέει ο σχεδιαστής. «Φέτος το show μου ήθελα να είναι πολυπολιτισμικό. Ήθελα να δώσω την αίσθηση ότι αυτοί που περπατούν στην πασαρέλα μου είναι επιβάτες μιας πτήσης και για αυτό διάλεξα, εκτός από μοντέλα, και κανονικούς ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν φίλοι μου όπως ο Φώτης Σεργουλόπουλος, άνθρωποι της μόδας όπως η Patricia Field, ο Παραολυμπιονίκης Μιχάλης Σεΐτης και άλλοι φίλοι και γνωστοί. Σε μια πτήση υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, φυλών, πεποιθήσεων, άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και αυτό μου αρέσει πολύ» μας ο σχεδιαστής που στηρίζει τη «δημοκρατία της μόδας».

Πώς βλέπει το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα η μόδα δείχνει να αποκλείει ορισμένες φορές ανθρώπους με παραπάνω κιλά;
«Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κιλά ούτε το ύψος. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να φοράμε ό,τι θέλουμε, εφόσον δεν γίνεται χυδαίο ή αστείο, και αυτό φαίνεται και στα ρούχα μου. Οι πελάτες μου δεν είναι μόνο μοντέλα. Τα size zero ή τα πάρα πολύ στενά ρούχα μερικών σχεδιαστών είναι κατά μία έννοια ρατσιστικά, γιατί, αν θες να τα αποκτήσεις, είναι άδικο να μην μπορείς. Η μαγκιά είναι να μπορείς να ντύσεις ωραία έναν άνθρωπο που δεν έχει σωματότυπο μοντέλου και να του δώσεις αυτοπεποίθηση, τονίζοντας τα ωραία χαρακτηριστικά του. Είναι μεγαλύτερη πρόκληση να κάνεις ρούχα για κανονικούς ανθρώπους παρά για μοντέλα» αναφέρει ο Απόστολος.

Στο MadWalk περπάτησε στην πασαρέλα και η ίδια η Patricia, που απόλαυσε την εμπειρία. «Ήταν φανταστικά! Έχω περπατήσει κι άλλες φορές στην πασαρέλα σε ειδικές περιπτώσεις, αν και η βασική μου δουλειά είναι κάτω από το catwalk. Ήταν φαντασμαγορικό event. Μου αρέσει να βλέπω τόσους Έλληνες σχεδιαστές να δουλεύουν μαζί. Με ενθουσίασε το πρότζεκτ, γι’ αυτό και ήρθα εδώ για δύο μόλις μέρες, προκειμένου να συμμετάσχω, ενώ έχω πολλές υποχρεώσεις στη Νέα Υόρκη και ήταν πολύ δύσκολο να λείψω. Έκανα τα πάντα για να είμαι εδώ, γιατί το MadWalkείναι ένα show διεθνών προδιαγραφών» λέει με ενθουσιασμό.

People

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !