ΔΟΛ: Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη δημοπρασία του ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος...

0

Έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΔΟΛ, αλλά και τα στοιχεία τους ενεργητικού της, σύμφωνα με την πρόσκληση για τη διενέργεια των δύο σχετικών πλειοδοτικών διαγωνισμών.

Η πρόσκληση της διενέργειας των δύο διαγωνισμών δημοσιεύθηκε από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών ,Grant Thornton, στην εφημερίδα ,«Τα ΝΕΑ», όπου αναφέρεται ότι οι διαγωνισμοί θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4307/2014 και τους όρους που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Τι αφορούν οι πλειστηριασμοί 
Aφορούν τόσο το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του ΔΟΛ όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα που είναι σε ισχύ («Βήμα», «Τα Νέα», η ιστοσελίδα www.in.gr), τα σήματα που έχουν λήξει, η συμμετοχή του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρείες (Τηλέτυπος, Ίριδα, Άργος, ΔΟΛ, Digital, ΒΗΜΑ FM, Multimedia, Hearst-ΔΟΛ, Μέλλον Group, Studio ΑΤΑ, Νέα Ακτίνα A.E., TVE, Παπασωτηρίου A.E., Μ. Λεβής A.E., Χαϊδεμένος, Microland Computers) ο μηχανολογικός εξοπλισμός, το Αρχείο του ΔΟΛ και τα αποθέματα της εταιρείας. 

Δεσμευτικές προσφορές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως τις 31 Μαΐου στο γραφείο της δικηγορικής εταιρείας ,«Ανδρέας Αγγελίδης & Συνεργάτες», για τους δύο πλειστηριασμούς. Οι προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από ισόποση εγγυητική επιστολή, ενώ σημειώνεται ότι κοινή προσφορά και για τους δύο διαγωνισμούς δεν θα ληφθεί υπόψη.

«Υπονόμευση διαδικασίας» 
Να σημειωθεί πάντως ότι στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» υπάρχει ανυπόγραφο άρθρο, που κάνει λόγο για υπονόμευση της διαδικασίας, με αφορμή την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία Διαφθοράς, για τη δικαστική απόφαση 963/2017 με την οποία ο ΔΟΛ οδηγείται στη δημοπρασία των περιουσιακών του στοιχείων.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο σημειώνεται ότι: «Και ενώ όλες οι κινήσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης, στο παρά ένα, κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία με την αξιοπερίεργη παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, που υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής».

Επίσης, σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν και τα συνδικαλιστικά σωματεία του Τύπου, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Επιχειρηματικά και άλλα κέντρα επιδιώκουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία τον ΔΟΛ, θέλοντας να προκαλέσουν στάση πληρωμών για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

»Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επαναλάβει προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις Τράπεζες, αλλά και τον ειδικό διαχειριστή ότι, όπως ορίζει η απόφαση του Δικαστηρίου: »“Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια”. »Οι Τράπεζες οφείλουν να την σεβαστούν στο ακέραιο και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. »Η διαδικασία αυτή, που υπηρετεί και διασφαλίζει, όχι τυχαία, τον πλουραλισμό της Ενημέρωσης των πολιτών, την ελευθερία της έκφρασης και τη Δημοκρατία, είναι μονόδρομος».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !