Μενιδιάτης: Όσα αποκάλυψε στη βιογραφία του για τη «Φαντασία»

Unknown
0

Στη βιογραφία του, την οποία επιμελήθηκε ο Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο οποίος «έφυγε» το 2012 χωρίς να προλάβει την έκδοση του βιβλίου, μίλησε για τη θρυλική Φαντασία και τους εκκεντρικούς και διάσημους θαμώνες της.


Το 1964 ο Μιχάλης και τα αδέρφια του άνοιξαν τη Φαντασία στις Τρεις Γέφυρες κι έτσι άρχισε να γράφεται νέα ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα. Το 1971 το μαγαζί μετακόμισε στην παραλιακή κι όλος ο «καλός κόσμος» παρέλασε από την αίθουσά της. «Αξέχαστη μου έχει μείνει η βραδιά που μπήκαν στο μαγαζί ο στρατάρχης Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Ηταν το 1974 και όλοι σχεδόν κοιτούσαν με δέος την ξεχωριστή συντροφιά στο κέντρο. Ο Καραμανλής είχε έρθει μερικές ακόμη φορές. Αγαπημένο του τραγούδι ήταν το “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι”» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Τακτικός θαμώνας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ζητούσε να ακούσει το “Τρελοκόριτσο” (“Γεννήθηκες για την καταστροφή”). Αλλά και άλλοι πολιτικοί, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, όταν ήταν ακόμη νεαρός, και άλλοι διαλεχτοί. Θυμάμαι τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον Αντονι Κουίν, τον Τέλι Σαβάλας, που έριχνε και τις στροφές του στην πίστα, τον Μπένι Χιλ που είχε κάνει κράτηση τραπεζιού από το Λονδίνο, την Γκρέις Τζόουνς, τον Τζέιμς Κάγκνεϊ».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Espresso από τη Φαντασία πέρασαν και άλλοι, λιγότερο διάσημοι, που άφησαν το στίγμα τους.

«Υπήρχε ένας θαμώνας που για πολλά χρόνια ερχόταν τακτικά. Ζητούσε ανελλιπώς το συγκεκριμένο τραγούδι (σ.σ.: “Ούτε ώρα αναβολή”) και πράγματι το τραγουδούσα και το χόρευε. Όταν έφυγε από τη ζωή, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο και συγκινητικό. Ερχόντουσαν στο μαγαζί συγγενείς του και με παρακαλούσαν να το τραγουδάω για τη μνήμη του συγχωρεμένου», περιέγραψε ο Μενιδιάτης, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

«Ο Χαραλαμπόπουλος, ένας μεγάλος γλεντζές της εποχής, ερχόταν, έκανε μεγάλες καταστάσεις και ήθελε να σκίζει τα φορέματα των αγαπημένων του τραγουδιστριών. Χούι, ελάττωμα, πείτε το όπως θέλετε. Πάντα όμως ρωτούσε ή ήξερε ότι του επιτρεπόταν από την τραγουδίστρια και το μαγαζί μια τέτοια κίνηση, και όχι μόνο αυτό, αλλά και πλήρωνε τη ζημιά που έκανε και με το παραπάνω». Μέχρι και... δώρα λάβαινε επί πίστας! «Ο Χουντάλας, ο φίλος μου, με τον οποίο γίναμε και κουμπάροι, γλεντούσε όμορφα, αλλά έφτανε και στο σημείο να μου δωρίζει γούνες πάνω στην πίστα την ώρα που τραγουδούσα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !