Τι θα παρουσιάσει απόψε το «Checkpoint Alpha»;

0

Από την καρδιά της Ευρώπης, το Στρασβούργο, εκπέμπει απόψε, στις 00.30,το «Checkpoint Alpha». Η ερευνητική ομάδα της εκπομπής ψάχνει να βρει απαντήσεις στα ζωτικά και καίρια ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης.


Ποια θα είναι η μορφή της Γηραιάς Ηπείρου μετά το BREXIT αλλά και μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης; Θα καταρρεύσει τελικά το οικοδόμημα που με τόση προσπάθεια έστησαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές τα τελευταία 60 χρόνια; Το ερώτημα «quo vandis Ευρώπη» φαίνεται ότι θα παραμείνει αναπάντητο και στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής, στην αιώνια πόλη το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα συνταχθεί η Νέα Ιδρυτική Διακήρυξη της Ευρώπης.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά αλλά και να προσδιορίσουν τη θέση της Ευρώπης μέσα στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στα θέματα άμυνας και ασφάλειας, στις προκλήσεις της Τουρκίας που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας και του Αιγαίου και επεκτείνονται πλέον σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων που υποσκάπτουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η προσπάθεια της ευρωπαϊκής επιτροπής και του προέδρου της, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να προσφέρει πέντε εναλλακτικά σενάρια για το «αύριο» της Ένωσης, συζητήθηκε αρκετά στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και αντιμετωπίσθηκε με επιφύλαξη από τις περισσότερες πλευρές. Αποκαλυπτικές οι συνεντεύξεις στη Γιάννα Παπαδάκου του επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάννι Πιτέλλα, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης της Αθήνας, του Έλληνα επιτρόπου ,Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Διευθυντή Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχινά, καθώς και του Δημήτρη Παπαδημούλη ,αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην κάμερα της εκπομπής, καταθέτουν τις απόψεις τους ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Γκάμπι Τζίμμερ της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς, η Ρεμπέκκα Χάρμς επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων, καθώς και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ (ΝΔ), Εύα Καιλή (ΕΛΙΑ), Γιώργος Γραμματικάκης (ΠΟΤΑΜΙ), Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ), Νίκος Χουντής (ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

«Checkpoint Alpha» με τη Γιάννα Παπαδάκου...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !