Κι όμως! Η ΕΡΤ ανανεώνεται και ποντάρει στην ψυχαγωγία!

Unknown
0
Το ότι στην ΕΡΤ υπάρχει… βραδύτητα αποφάσεων, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι για να γίνει κάτι στην κρατική τηλεόραση πρέπει να περάσει από επιτροπές… και ξανά από επιτροπές… και ξανά μανά από άλλες επιτροπές.

Τώρα αν με ρωτήσετε «αφού περνούν από τόσες επιτροπές τα προγράμματά τους, τότε γιατί βλέπουμε… αυτά που βλέπουμε;» θα σας στεναχωρήσω γιατί δεν μπορώ να δώσω λογική απάντηση…!

Επίσης, αν με ρωτήσετε «γιατί η ΕΡΤ που παίρνει “ζεστό χρήμα” από το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι που πληρώνουν οι πολίτες δεν έχει στο πρόγραμμά της κάποια ελληνική σειρά ώστε να βοηθήσει και την παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας;», πάλι δεν μπορώ να σας απαντήσω…! Μπορώ όμως να σας πω τι γίνεται και ποια είναι τα σχέδιά τους για τις σειρές.

Εδώ και καιρό λοιπόν έχει συσταθεί επιτροπή που έχει συγκεντρώσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει δημιουργοί και παραγωγοί… και τις εξετάζουν. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου η επιτροπή αυτή είχε να εξετάσει αρχικά 50 περίπου προτάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως εβδομαδιαίες σειρές, αλλά δύο από αυτές είναι για καθημερινές σειρές και καμία δεκαριά για μίνι σειρές των έξι επεισοδίων, ενώ υπάρχουν από όλα τα είδη, όπως δραματικές, κωμικές, ιστορικές, αλλά και μεταφορά λογοτεχνικού έργου. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου μετά από αρκετές συσκέψεις η επιτροπή έχει απορρίψει τις περισσότερες και λόγω του περιεχομένου, αλλά και λόγω του κοστολογίου καθώς είναι υπερβολικά υψηλό ακόμα και αν στο «ταμείο» υπάρχει το ανταποδοτικό τέλος. 

Άλλωστε, αξίζει να αναφέρω ότι ακόμα η αρμόδια επιτροπή δεν γνωρίζει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει για την παραγωγή σειρών ώστε να κάνει… κουμάντο. Περιμένει λοιπόν να βγει ο προϋπολογισμός για την επόμενη σεζόν και να διαπιστωθεί πόσο από αυτόν προβλέπεται να δοθεί στην παραγωγή μυθοπλασίας. Το ευχάριστο… και αισιόδοξο είναι ότι ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί, ή επιβάλλεται να εγκριθεί, μέσα στον επόμενο μήνα, γιατί διαφορετικά μέχρι να αποφασιστεί πόσες και ποιες σειρές θα βγουν… πάει κι η επόμενη σεζόν. Βέβαια αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για την ΕΡΤ που όπως είπα και στην αρχή διακρίνεται για τη… βραδύτητα των αποφάσεων, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει… με μη ειδησεογραφικά θέματα…!


Γρηγόρης Μελάς / newsit

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !