Σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της ΕΡΤ - Δες αναλυτικά


Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μεταξύ εργαζομένων, ταλανίζει ,όπως φαίνεται ,την ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα, Πρώτο Θέμα ,και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Πετρίδης, παρουσιάζουν τη γραπτή καταγγελία της δημοσιογράφου για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από τον προϊστάμενό της,και το γεγονός αυτό ήδη απασχολεί τα αρμόδια τμήματα της ΕΡΤ.

Αναλυτικά: 
Η δημοσιογράφος Μ. αναφέρει στην καταγγελία της: «Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ…, κος …Π., μέσα στα πλαίσια της φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ, αν κάνω σεξ με τον άντρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας.

Αυτός με αγνόησε και συνέχισε: «Ασ΄τα αυτά, έλα εδώ τώρα, από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος». Σήκωσα τον τόνο της φωνής μου προσπαθώντας να τον επαναφέρω στην τάξη -μάλιστα έγινα αντιληπτή από συναδέλφους μου- λέγοντάς του ότι είναι χυδαίος και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλάει έτσι. Συμπλήρωσα, δε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω την παραμονή μου στο γραφείο του και ότι φεύγω. Ενώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: «Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες… Πότε θα κάνουμε σεξ;». Έμεινα άφωνη. Έκανε μια κίνηση να με πιάσει, εγώ που ήμουν σχεδόν δίπλα στην πόρτα την άνοιξα και βγήκα χτυπώντας τη πίσω μου».

Η ρεπόρτερ, υπό διαρκείς προκλήσεις και ύστερα από συμβουλή του συζύγου της, ο οποίος είναι γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, ανέφερε το γεγονός στον γενικό συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, και εκείνος το μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με θέματα προσωπικού. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, όμως, ο αρμόδιος διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού ,κ. Σταύρος Παύλου ,αντί να προχωρήσει τη διαδικασία την κάλεσε και της είπε: «η τάδε συνάδελφός σου ήταν τυχερή, καθώς σε άλλη περίπτωση παρενόχλησης είχε λάβει συγκεκριμένο μήνυμα που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς της. Εσύ τι αποδείξεις έχεις; Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: