Μητσοτάκης: Αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο «τη διαχειριστική της αδυναμία στο προσφυγικό» εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ειδικότερα στις προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ενώ χαρακτήρισε τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές αφού κλείσει η αξιολόγηση και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι εκείνος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος ήταν ανοιχτή και μάλιστα την υπονόμευσε. 
«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους κατοίκους των νησιών»
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία της Λέσβου για όσα έχει κάνει στο διάστημα της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι «ο ρόλος σας μνημονεύεται θετικά σε ολόκληρο τον κόσμο». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η καλή προαίρεση των κατοίκων της Λέσβου, υπονομεύονται από την ανικανότητα κάποιων άλλων», καθώς ότι στη Λέσβο «αποτυπώνεται η πιο θολή εικόνα της χώρας μας».
«Ήρθα να σας δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα. Δεν είναι η μοίρα του τόπου μας αυτή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και στάθηκε στην ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου. «Αυτό που συμβαίνει στη Λέσβο και τα άλλα νησιά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης», υπογράμμισε, κατηγορώντας την ότι εξαπάτησε τους κατοίκους των νησιών, υποσχόμενη πως οι δομές φιλοξενίας θα είναι προσωρινές.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση «έστειλε στους διακινητές ανθρώπινων ψυχών ότι ο ευκολότερος τρόπος να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσα από την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου», ενώ επέμεινε ότι τα νησιά σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. «Κατηγορούσαν εμάς για σκληρότητα. Αυτοί απέτυχαν στο προσφυγικό παρά τη συγκινητική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας», συνέχισε.
«Όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, πρέπει να κρατούνται σε κλειστούς χώρους μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους»
Χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση ελέγχου των αιτημάτων ασύλου και δεσμεύτηκε ότι οι διαδικασίες αυτές θα επιταχυνθούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έκανε ποτέ τη βασική διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Όπως είπε, όσοι δικαιούνται θα λαμβάνουν άσυλο, ενώ όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, πρέπει να κρατούνται σε κλειστούς χώρους μέχρι να επιστραφούν στις χώρες τους.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη αποτελεσματικότερης φύλαξης των εθνικών συνόρων, σημειώνοντας ότι είναι και σύνορα της Ευρώπης, στην οποία επέρριψε επίσης ευθύνες για τη διαχείριση του προσφυγικού. Είπε επίσης ότι πρέπει να γίνει καταγραφή και έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε «βέλη» κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ν.Δ. «είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού», διαχωρίζοντας τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό.


usay

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: