Η Σία Κοσιώνη δηλώνει: «Ο ΣΚΑΪ έχει αντιγραφεί πολλές φορές...»

0

Η Σία Κοσιώνη βρίσκεται στο τιμόνι του Δελτίου του ΣΚΑΪ για πάρα πολλά χρόνια,κι απόψε αλλάζει ζώνη για 1η φορά,κι αντί 9 θα εκφωνεί τις ειδήσεις στις 8.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε στη Ντέπυ Γκολεμά και το newpost.gr,για το δελτίο του καναλιού, για το αν ζηλεύει κάτι από άλλα δελτία, αλλά και γενικά για το κανάλι...

Μου περιγράφεις μια σύσκεψη του δελτίου του ΣΚΑΪ; Υπάρχουν ρόλοι; Σε ρωτώ γιατί, δεν είναι μυστικό, παλαιότερα υπήρχαν πολλά δελτία , βασικά ένα πιο φανερά, που φαινόταν ότι υπήρχαν κάποιοι ρόλοι. Άλλος έκανε τον κακό, άλλος φώναζε λίγο παραπάνω... Σε σας πώς γίνεται; 

Όχι, ρόλοι δεν υπάρχουν, απλά ιδιότητες. Ο ρόλος του διευθυντή, ο ρόλος του διευθυντή σύνταξης. Κάνουμε μια σύσκεψη που γίνεται με την διεύθυνση σύνταξης και τους επικεφαλής των τμημάτων κι εμένα τις περισσότερες φορές και μετά κάνουμε και την σύσκεψη με την διεύθυνση ειδήσεων που παρουσιάζονται τα θέματα. Είναι μια σύνθετη διαδικασία. Σαν ένας τοκετός. Με γοητεύει πάρα πολύ αυτό το πράγμα. Το πώς παίρνουμε ένα θέμα - για π.χ. αξιολόγηση- και εμπλουτίζεται από τον κάθε αρχισυντάκτη ή επικεφαλής τμήματος με μια πληροφορία, που τελικά από εκεί που έχουμε ένα θέμα που έχει μια μορφή χ, διαμορφώνεται. Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στη δική μας η μαγεία είναι η σύνθεση. Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Κανείς δεν έχει την απόλυτη πληροφόρηση. Κάθε θέμα που βγαίνει στον αέρα είναι προϊόν σύνθεσης γνώσεων, εμπειριών, πληροφοριών. Και αυτό το πράγμα είναι μια πολυμετοχική συλλογική διαδικασία. Δεν έχουμε την ίντριγκα και τον σκληρό ανταγωνισμό που ίσως υπάρχουν σε άλλους σταθμούς. Πολύ συχνά θα δεις έναν ρεπόρτερ να εκχωρεί το ρεπορτάζ του σε κάποιον άλλο που σε συνδυασμό με τις δικές του πληροφορίες θα παρουσιάσει ως δικό του ένα ρεπορτάζ.

Βλέπεις άλλα δελτία; Έχεις ζηλέψει κάτι;

Δεν έχω πρόβλημα να σου πω ότι μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί την εικόνα ο ALPHA, ή ότι μου αρέσει η ταχύτητα του δελτίου του ΣΤΑΡ, και του ΑΝΤ1 τώρα. Κάθε δελτίο έχει κάποια δυνατά σημεία, πολλές φορές βλέπω κάτι και λέω: α! να το κάνουμε κι εμείς. Όπως πολλές φορές έχει αντιγραφεί ο ΣΚΑΪ. Ήμασταν οι πρώτοι που παρουσιάσαμε 3d γραφικά,οι πρώτοι που παρουσιάσαμε όρθιοι τις ειδήσεις, οι πρώτοι που σηκώσαμε πρώτοι όρθιους τους ρεπόρτερ και τους βάλαμε στο στούντιο, να μιλήσουμε, που βάλαμε τους σχολιαστές στο τραπέζι των ειδήσεων και όχι στα παράθυρα. Όλα αυτά αν δεις έχουν διαχυθεί σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Αν η μια λέξη που χαρακτηρίζει τον ΣΚΑΪ είναι αντικειμενικότητα, ποιες είναι οι άλλες τέσσερις; 

Αντικειμενικότητα! Τέλος πάντων αυτό σηκώνει συζήτηση. Τίποτα δεν είναι αντικειμενικό σε αυτή τη ζωή. Προσπαθείς να είσαι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι. Η αλήθεια πολλές φορές είναι θέμα προσέγγισης. Υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες- δεδομένα- , και υπάρχουν και οι αλήθειες που είναι θέμα προσέγγισης. Η δεύτερη λέξη είναι η πυγμή, η τρίτη το θάρρος και η τέταρτη, η μάχη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !