Χαμός στο ΠΟΤΑΜΙ μετά την ανεξαρτητοποίηση Μπαργιώτα

Unknown
0
Στην αντεπίθεση πέρασε το Ποτάμι, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην βουλευτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα, για παλαιοκομματικές πρακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ο κ. Μπαργιώτας ουδέποτε είχε εκφράσει στα όργανα του κόμματος αντιρρήσεις ή διαφορετικές απόψεις για την πολιτική που ακολουθεί το Ποτάμι. Τα «βέλη» του κόμματος στρέφονται και προς το ΠΑΣΟΚ, με την Σεβαστουπόλεως να το «φωτογραφίζει», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι... μόλις πήρε μια μονάδα παραπάνω στις δημοσκοπήσεις, έβγαλε και πάλι προς τα έξω τον γνωστό, αλαζονικό του εαυτό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μπαργιώτα έχει ως εξής:
«Κάποιοι πρόλαβαν σε λίγο χρόνο να κάνουν την πολιτική επάγγελμα αντιγράφοντας όλα τα κόλπα του παλιού συστήματος. Και στο άγχος τους, μην κλείσουν οι θέσεις στα ψηφοδέλτια στα καινούργια τους κόμματα, ανεξαρτητοποιούνται βιαστικά και δηλώνουν πρόθυμοι. Δίχως ποτέ να έχουν εκφράσει οποιαδήποτε διαφωνία, εγκαταλείπουν το Ποτάμι με την πρωτοφανή στα χρονικά δικαιολογία ότι δεν μπορούν να μετέχουν σε κάτι μικρό! Όσο για το «μεγάλο» που τους καλεί και τους περιμένει, μια μονάδα παραπάνω στις δημοσκοπήσεις ήταν αρκετή για να δείξει τον γνωστό, παλιό αλαζονικό του εαυτό. Ο παλαιοκομματισμός δεύτερη φύση τους και ο προοδευτισμός σημαία ευκαιρίας».
Σπ. Λυκούδης:

Κινούμαστε σε λογική απομονωτισμού Ανεξάρτητα από τις αντιπαραθέσεις, διάχυτος είναι πλέον ο προβληματισμός στο Ποτάμι για το μέλλον του κόμματος, που απέμεινε με έξι βουλευτές. «Το Ποτάμι κινείται σε μια απομονωτική λογική που δεν του κάνει καλό. Έχει, όμως, κάθε δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την τακτική του και να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του κ. Μπαργιώτα από το κόμμα. «Πολιτικά, έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό, τις διαφορετικές μου αντιλήψεις σε σχέση με το πώς νομίζω ότι κινείται ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, σε μια απομονωτική λογική , που εκτιμώ ότι δεν του κάνει καλό, ούτε και βοηθάει στην ευρύτερη προσπάθεια για την Κεντροαριστερά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε: «είμαι όμως από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά και νομίζω ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει κάθε δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την τακτική του και να γίνει πρωταγωνιστικός πόλος σε αυτήν τη προσπάθεια, αν ευοδωθεί. Η πολιτική του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έχει πρόβλημα επειδή το απομονώνει, αλλά -κατά τη γνώμη μου- έχει όλες τις δυνατότητες να αλλάξει αυτήν την πορεία. Αυτό που λέω είναι ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να το κάνει αυτό, δεν λέω ότι το κάνει». Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του κ. Μπαργιώτα, ο κ. Λυκούδης εκτίμησε ότι δεν θα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως λέγεται. «Νομίζω ότι δεν θα κάνει καμία τέτοια κίνηση. Δεν έχει καμία πρόθεση να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα» σημείωσε. Όσον αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι οι εκλογές είναι λύση, καθώς, όπως είπε, «τα αδιέξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν προκύπτει από τυχόν εκλογές εναλλακτική λύση, που θα μπορέσει να αντιστρέψει πλήρως το κλίμα»

Παντ. Αβραμίδης:
Ήθελε κάπου να πάμε για να διασωθούμε! Ο γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού Παντ. Αβραμίδης κατηγόρησε ευθέως τον Κ. Μπαργιώτα για πολιτικό καιροσκοπισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, αν και ήταν εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του, γιατί είχε πολλή δουλειά στο ιατρείο! «Ξέρουμε ότι, τις λίγες φορές που ήταν παρών, το μόνο θέμα που έθετε, ήταν να πάμε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελής Αβραμίδης και προσέθεσε: «Δεν ήθελε να συνεργαστούμε, αλλά να πάμε! Καμία άλλη πρόταση, καμία άλλη έγνοια. Κορυφαία στιγμή η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 23/11, όπου είπε "κι αν δεν θέλει ο Σταύρος να πάμε στο ΠΑΣΟΚ, να πάμε στην ΝΔ, κάπου να πάμε όμως γιατί θα εξαφανιστούμε"».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !