Πόσα χρήματα θα ξοδέψει το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022;

0
Καλό θα είναι για το Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 να συνοδευτεί από μεγάλη οικονομική επιτυχία γιατί σε διαφορετική περίπτωση η επένδυση η οποία γίνεται από τη χώρα ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σε βάθος χρόνου.


Είναι ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά δεδομένα στο Κατάρ έχουν αλλάξει. Προς το χειρότερο. Προφανώς οι πολίτες δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και οι εταιρίες εξακολουθούν να ευημερούν, ωστόσο δεν συμβαίνει αυτό που συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά την αλλαγή δεδομένων, το Κατάρ επενδύει τεράστια ποσά για το Μουντιάλ του 2022.

Οπως γράφει το ΑΠΕ, επικαλούμενο δημοσίευμα της ιταλικής ιστοδελίδας calcioefibnanza, κάθε εβδομάδα που περνά, από τα ταμεία του κράτους βγαίνουν 500 εκατ. δολαρια για χάρη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

O υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ-Αλ Εμαντί, ο οποίος δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία, υποστήριξε μάλιστα ότι ο ρυθμός αυτής της δαπάνης θα μπορούσε να συνεχιστεί για τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια.

Τα έξοδα σίγουρα δεν αφορούν μόνο γήπεδα, αλλά και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από την διοργάνωση του Μουντιάλ, όπως έργα σε αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια και νοσοκομεία φυσικά.

Εχει αρθεί εν μέρει η επιδότηση για τη βενζίνη και η κυβέρνηση ανέβαλε επίσης κάποια κατασκευαστικά έργα. Υπάρχει, δε, ένα σχέδιο για την εισαγωγή ενός φόρου προστιθέμενης αξίας στις αρχές του επόμενου έτους, που θα μπορούσε να αναβληθεί για το 2019.

«Το 90% των συμβάσεων για το 2022 έχουν ήδη ανατεθεί,» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Προσπαθούμε να τελειώσουν τα πάντα στην ώρα τους: δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αρχίσουν να φτάσουν στη χώρα μας, ενώ εμείς ακόμα θα φτιάχνουμε τους τοίχους».

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !