Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει ΣΚΑΪ, ΑLPHA και τα ΝΕΑ...

1

Το νέο τοπίο στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, που αναδείχθηκε το 2016 και μέσα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, φαίνεται ότι δεν άφησε ανεπηρέαστο το ΄Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, το οποίο απονέμει δύο από τα τέσσερα βασικά βραβεία του στον Αντώνη Σρόιτερ, του «Αlpha» και τη Σία Κοσιώνη, του «Σκάι».



Στους μεγάλους βραβευθέντες της χρονιάς είναι και «ΤΑ ΝΕΑ», μέσω του πολιτικού συντάκτη, Διονύση Νασόπουλου, μια διάκριση που επίσης θα μπορούσε να συνδεθεί με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, ως επικύρωση της ποιότητας και αντικειμενικότητας των υπογραφών του στο πολιτικό ρεπορτάζ. Το τέταρτο μεγάλο βραβείο του Ιδρύματος Μπότση απονέμεται σε συντάκτη που εκπροσωπεί την δημοσιογραφική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, με φετινό κερδισμένο το μέλος της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αντώνη Ρεπανά, ο οποίος έχει μακρά θητεία κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ.

Η απονομή των φετινών βραβείων θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής ,από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με διοικητικά στελέχη του Ιδρύματος Μπότση, η βράβευση του Αντώνη Σρόιτερ και της Σίας Κοσιώνη δεν συνδέεται μόνον με την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων, αλλά και με τις τηλεοπτικές κοινωνικές έρευνες που υπέγραψαν οι δύο παρουσιαστές (με τις εκπομπές «Αυτοψία» και «Ιστορίες», αντίστοιχα). Ειδικά για τη Σία Κοσιώνη, γίνεται αναφορά στην ανθρώπινη πλευρά του Προσφυγικού που αναδείχθηκε μέσα από την ερευνητική αποστολή της στη Λέσβο.

Ο Διονύσης Νασόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε στις αρχές Ιανουαρίου και τον «μυστικό δείπνο» που έγινε πριν τα Χριστούγεννα στην οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη με Παυλόπουλο, Στουρνάρα και Πικραμμένο, βραβεύεται για την εγκυρότητα, πληρότητα και αντικειμενική ματιά με την οποία καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ».

Γενικότερα ,το Προσφυγικό φαίνεται ότι είχε το δικό του ειδικό βάρος στα φετινά βραβεία, καθώς αποφασίσθηκε ειδικά για το 2016 το ‘Ίδρυμα Μπότση να απονείμει ένα πέμπτο βραβείο, στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ΜΜΕ του Ανατολικού Αιγαίου. Το βραβείο θα παραλάβει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Κατά την τελετή θα βραβευθούν ακόμη οι παλαίμαχοι αθλητικογράφοι,Ανδρέας Μπόμης και Γιάννη Μαμουζέλος, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις που χορηγεί κάθε χρόνο η Βουλή των Ελλήνων, το ΕΒΕΑ, κ.α. σε συντάκτες που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό, οικονομικό, αυτοδιοικητικό κ.λπ. ρεπορτάζ. Για φωτογραφικό ρεπορτάζ που διακρίθηκε το 2016, εξάλλου, θα βραβευθεί και μέλος της ΄Ενωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ.

Enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΟΥΛ να λέμε βραβεύτηκε ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ΤΑ ΝΕΑ.
    Κακως το αναφερει αυτό το enimerosi24.

    Βραβεύτηκαν οι συγκεκριμμενοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !