Το ΒΒC ετοιμάζεται να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις...


Μια μόνιμη ομάδα ελέγχου συστήνει το BBC για να ελέγχει και να ανακαλύπτει τις ψεύτικες ειδήσεις, οι οποίες πληθαίνουν και αναπαράγονται συνεχώς μέσω των social media.


Η κατηγορία Reality Check που είχε μέχρι πρότινος το βρετανικό δίκτυο θα διαμορφωθεί σε μια μόνιμη ομάδα στελεχών, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. «Δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε το Ίντερνετ, αλλά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» δηλώνει ο επικεφαλής ειδήσεων, Τζέιμς Χάρντινγκ, και προσθέτει «Συνεργαζόμαστε με το Facebook, ειδικότερα, για να δούμε πως μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όπου εντοπίζουμε παραπλανητικές ιστορίες που πλασάρονται ως ειδήσεις θα πραγματοποιούμε έλεγχο για να δούμε εάν είναι αληθινές».

Το Facebook, άλλωστε, θεωρείται ως η πλατφόρμα που βοηθάει περισσότερο την διάδοση ψευδών ειδήσεων. Τον περασμένο χρόνο η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν ποιες ειδήσεις θεωρούν ψεύτικες.

efsyn.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: